Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 7 » Міжнародний день медичної фізики (International Day of Medical Physics)
21:17
Міжнародний день медичної фізики (International Day of Medical Physics)

 

ФІЗИКА – НА СЛУЖБІ У МЕДИЦИНИ

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день медичної фізики відзначається у світі 7 листопада.

 

Всесвітня Організація Здоров’я запровадила цю подію на честь дня народження Марії Склодовської-Кюрі завдяки її працям стало можливе використання радіаційної терапії для лікування онкології.

 

ТЕМА: СТОЯЧИ НА ПЛЕЧАХ ГІГАНТІВ

 

Цьогорічна тема вшановує багату історію та еволюцію медичної фізики, визнаючи фундаментальний внесок минулих піонерів. Це роздуми про прогрес, досягнутий за шість десятиліть, і визнання сукупних знань, на які спираються сучасні та майбутні медичні фізики.

 

РОЛЬ МЕДИЧНИХ ФІЗИКІВ

 

Медичні фізики відіграють вирішальну роль у забезпеченні якості та безпеки лікування раку. Їхній досвід у технологіях візуалізації та променевої терапії є життєво важливим для точної діагностики та ефективного лікування. Вони відповідають за встановлення, проектування, технічну специфікацію, приймання, введення в експлуатацію та забезпечення якості цих технологій.

 

ПОДОЛАННЯ ГЛОБАЛЬНИХ ДИСПРОПОРЦІЙ

 

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підкреслює нерівність у доступі до радіотерапії між країнами з високим і низьким рівнем доходу. Оскільки понад 20 країн Африки на південь від Сахари не мають доступу до радіотерапії, ініціатива МАГАТЕ “Промені надії” має на меті підтримати країни з низьким та середнім рівнем доходу в отриманні доступу до цих важливих послуг.

МАГАТЕ також підтримує освіту в галузі медичної фізики за допомогою платформ електронного навчання, таких як Кампус здоров’я людини. Медичні фізики відіграють важливу роль у підготовці медичних працівників з питань радіаційного захисту та безпеки, вирішуючи проблему глобального дефіциту кваліфікованих фахівців, особливо в країнах з низьким та середнім рівнем доходу.

Медичні фізики перебувають на передовій досліджень і розробок, оцінюючи нові технології та процедури для поліпшення клінічної допомоги. Вони співпрацюють з іншими зацікавленими сторонами в команді з лікування раку, роблячи свій внесок в економічно ефективну діагностику та лікування.

 

СВЯТКУВАННЯ ПО ВСЬОМУ СВІТУ

 

Міжнародний день боротьби проти раку відзначається різними заходами, включаючи конференції, семінари та публічні лекції. Такі організації, як Європейська федерація організацій з медичної фізики (EFOMP) та Американська асоціація фізиків у медицині (AAPM) беруть активну участь у цих святкуваннях, підвищуючи обізнаність про роль медичних фізиків.

Щоб полегшити глобальну участь, нині доступні такі матеріали, як плакати та освітні ресурси. Вони допомагають поширювати інформацію і заохочують спільноту медичної фізики долучатися до святкування.

Міжнародний день медичної фізики – це день визнання минулого і натхнення майбутнього, яке гарантує, що спадщина медичної фізики продовжує поліпшувати догляд за пацієнтами і результати охорони здоров’я в усьому світі стають більш ефективними.



За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-medychnoi-fizyky/

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 88 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 03:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024