Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 9 » Всесвітній день усиновлення - World Adoption Day
13:55
Всесвітній день усиновлення - World Adoption Day

 

ЗНАЙТИ НОВУ РОДИНУ – ВЕЛИКЕ ЩАСТЯ

 

 

 

 

 

 

9 листопада відзначається Всесвітній день усиновлення,

який було ініційовано Хенком Фортнером у 2014 році.

 

Одночасно, засновник свята створив краудфандингову платформу AdoptTogether для об’єднання людей на підтримку створення родин для дітей-сиріт.

 

СУТЬ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ УСИНОВЛЕННЯ

 

Усиновлення – це своєрідна подорож, яка часто починається з місця втрати, але призводить до нових зв’язків і зростання сімей, до нової сторінки у долі дитини та сімʼї, що її приймаю, сторінка, написана з любовʼю і турботою. Всесвітній день усиновлення – це день, коли можна почути голоси спільноти усиновителів, поділитися особистими історіями та підтримати тих, кого торкнулося усиновлення в будь-якій формі.

 

ПРАВИЛЬНИЙ ШЛЯХ ДО УСИНОВЛЕННЯ

 

Національна коаліція з усиновлення Південної Африки (NACSA) в рамках своєї ініціативи AddOption наголошує на кампанії “Правильний шлях до усиновлення”. Ця кампанія інформує потенційних усиновителів про правові та етичні способи усиновлення дитини. Процес покликаний захистити права дитини, біологічних батьків та усиновлювачів, гарантуючи, що найкращі інтереси дитини завжди є пріоритетом. 

 

ПРОЦЕС УСИНОВЛЕННЯ

 

Юридичний процес усиновлення складається з семи етапів:

  • Заява
  • Орієнтація
  • Перевірка
  • Лист очікування
  • Визначення дитини для усиновлення
  • Легалізація
  • Фіналізація

Усиновлення дитини – це рішення, що змінює життя, і хоча цей процес пов’язаний зі значною кількістю бюрократичних процедур і терпіння, він побудований таким чином, щоб забезпечити дотримання прав і захист інтересів дитини.

Звісно, ці етапи та вимоги можуть відрізнятись для різних країн.

 

 

ГЛОБАЛЬНЕ СВЯТО НАДІЇ

 

 

 

 

 

За дев’ять років святкування Всесвітнього дня усиновлення в ньому взяли участь понад 60 000 людей на всіх семи континентах. Посли та приватні особи з різних країн організовують заходи та вечірки, присвячені цьому дню, ділячись своїми історіями усиновлення та красою сімей, створених завдяки цьому процесу. 

Однією з унікальних традицій Всесвітнього дня усиновлення є малювання смайлика на руці, фотографування та публікація фотографії в соціальних мережах з хештегом #WorldAdoptionDay. Цей простий вчинок привернув увагу ЗМІ та знаменитостей, ставши символом радості та позитиву, які усиновлення приносить у життя багатьох людей.

 

ІСТОРІЇ УСИНОВЛЕННЯ

 

Кожна історія усиновлення є унікальною, часто вона починається з місця розлуки і веде до нового початку. У Всесвітній день усиновлення люди згадують свій власний досвід усиновлення, незалежно від того, чи є вони усиновленими, майбутніми матерями, прийомними батьками, братами і сестрами усиновлених дітей або тими, хто очікує на усиновлення. Це день визнання того, що в процесі усиновлення ніхто не є самотнім і що кожна історія має значення.

Ніхто не говорить, що усиновлення – це легко, що це лише про любов та радість. Це, в першу чергу, про сміливість та милосердя усиновителів, про їх добрі серця та бажання подарувати дитині сімʼю.

Всесвітній день усиновлення – це більше, ніж просто дата в календарі, це рух, який відзначає створення сімей через усиновлення та надію, яку воно приносить як дітям, так і батькам. Це день для освіти, адвокації та розповіді історій, які можуть надихнути інших розглядати усиновлення як прекрасний спосіб створити сім’ю.

 

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Деякі діти вшановують у цей день пам’ять своїх померлих названих батьків, запалюючи свічки або висловивши слова подяки. 

У світі є мільйони сімей, які з різних причин не можуть мати дітей та дуже шкодують про це. Свято може стати тою останньою краплею, яка переповнить чашу сумніву, і люди зроблять крок назустріч своїй мрії про повноцінну велику родину. Адже зараз більш ніж 150 мільйонів дітей потребують сім’ї та любові.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-usynovlennia/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 85 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 04:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024