Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 10 » Всесвітній день імунізації - World Immunisation Day
19:24
Всесвітній день імунізації - World Immunisation Day

РОЛЬ ЩЕПЛЕНЬ У СУЧАСНОМУ СВІТІ

 

 

 

 

Цей День відзначається 10 листопада, який покликаний підкреслити критичну важливість щеплень.

 

ІСТОРИЧНА ПОДОРОЖ ВАКЦИНАЦІЇ

 

Практика імунізації бере свій початок у ХІ столітті, коли буддійські монахи в Китаї використовували зміїну отруту для вироблення імунітету проти укусів змій. Сучасна ера вакцинації почалася з розробки Едвардом Дженнером вакцини проти віспи в 1796 році, що призвело до остаточного викорінення цієї хвороби в 1979 році. У  ХХ столітті дослідження вакцин значно просунулися вперед, що призвело до створення вакцин проти поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи, зокрема.

Вакцини працюють з природними захисними силами організму для вироблення захисту від хворіб. Це призвело до різкого зниження рівня захворюваності та смертності. Наприклад, вакцини знизили смертність від кору в усьому світі на 78% у період з 2000 по 2008 рік і призвели до зниження захворюваності на бактеріальний менінгіт на 99% з 1988 року.

 

ВИКЛИКИ ТА ДОСЯГНЕННЯ

 

Незважаючи на успіхи, світ стикається з такими викликами, як навантаження на системи охорони здоров’я, спричинене COVID-19, що загрожує звести нанівець прогрес у плановій імунізації. Однак були й історичні досягнення, такі як ліквідація віспи та оголошення Індії країною, вільною від поліомієліту, у 2014 році. 

Всесвітній день імунізації можна відзначити шляхом забезпечення актуальності особистих щеплень, дотримання здорового харчування та підвищення обізнаності про важливість вакцин. Кампанії в соціальних мережах та обмін особистим досвідом вакцинації можуть сприяти просвітницькій роботі серед населення.

 

РОЛЬ СВІТОВОЇ СПІЛЬНОТИ

 

Такі організації, як ЮНІСЕФ та ВООЗ, очолюють кампанії з популяризації вакцинації та боротьби з антивакцинаторськими настроями. Національна програма компенсації шкоди від щеплень у США, створена в 1986 році, є одним із таких заходів, спрямованих на підтримку виробництва вакцин і довіри громадськості.

Вакцинація є низькотехнологічним, економічно ефективним і високоефективним рішенням для запобігання хворобам і захворюванням. Вона відіграла важливу роль у зниженні ризику епідемій і захисті тих, хто не може бути вакцинований за медичними показаннями.

Всесвітній день імунізації – це свідчення сили вакцин у підвищенні якості життя та забезпеченні безпечнішого світу. Це заклик до дій, спрямованих на продовження інвестицій у дослідження, безпеку, виробництво та розповсюдження вакцин, щоб усі могли користуватися перевагами імунізації.

 

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-imunizatsii/https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-imunizatsii/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 71 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 21:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024