Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 21 » Тиждень Волонтерства відбудеться у Львові у першій декаді грудня
14:56
Тиждень Волонтерства відбудеться у Львові у першій декаді грудня

 

ВОЛОНТЕРИТИ – ЗІ ШКІЛЬНОЇ ПАРТИ

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, в період

з 5 до 9 грудня п. р., у Львові відбудеться Тиждень Волонтерства.

 

«Шкільні уроки волонтерства» – це 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені активісти, вчителі й знаменитості розповідають школярам, як маленькими кроками досягти значних результатів, та діляться інструментами, що допоможуть їм долучитися до волонтерського руху. 

Львівська міська рада спільно з управлінням освіти та Інститутом міста запрошують вчителів та активістів міста, які мають бажання провести такий урок. Для цього треба заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/Q4cmVtWQ4pxAV9eD7

Організатори нададуть усі необхідні матеріали: посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. Також можна запросити професійного тренера від Української Волонтерської Служби. План уроку легко адаптувати під умови аудиторії та проводити як офлайн з презентацією та проєктором, навіть в умовах укриття, так і онлайн на будь-якій платформі для навчання.

Наразі в Україні та за її межами організатори провели вже понад 1300 «Шкільних уроків волонтерства». За даними U-Report, 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, зокрема – як волонтери. Ініціатива покликана залучити їх до волонтерської роботи, розвивати лідерські якості, організаційні здібності, наполегливість і впевненість. Організатори сподіваються, що проєкт допоможе підтримувати психічне та фізичне здоров’я школярів під час війни. 

Тиждень волонтерства у Львові триватиме з 5 по 9 грудня. Організатори – КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Українська Волонтерська Служба. У межах тижня відбудеться Форум волонтерства, публічний звіт про розвиток волонтерського руху у Львівській громаді та «зіркові уроки волонтерства» з лідерами думок зі Львова. Раніше в різних містах України такі уроки проводили Alyona Alyona, PROBASS ∆ HARDI та Міла Нітіч.

 

Довідково

 

Ініціатори проєкту «Шкільні уроки волонтерства» – ГО «Українська Волонтерська Служба» (Українська Волонтерська Служба), спільно з City Institute/Інститут міста, а також ГО «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту. 

«Шкільні уроки волонтерства» триватимуть до червня 2024 року й охоплять територію всієї України: як школи у великих містах, так і заклади освіти в менших населених пунктах, зокрема – у селах. Також заплановані онлайн-уроки з підлітками, які вимушено покинули домівки й перебувають за кордоном.

 

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/299220-u-shkolakh-lvova-provedut-urok-volonterstva-osvityan-ta-aktivistiv-zaproshuyut-doluchitisya

 

Фото –  пресслужба ЛМР/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 01:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024