Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 23 » Як позбутися безсоння - методи, які допоможуть заснути
13:37
Як позбутися безсоння - методи, які допоможуть заснути

 

МЕДИКИ – ПРО БЕЗСОННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Після 50 років безсоння - стає серйозною проблемою.

 

 

З віком наша здатність засинати може погіршуватись. Природне виробництво мелатоніну сповільнюється, і гормональні зміни, пов'язані з менопаузою, можуть впливати на якість сну.

Про це пише видання "She Finds". 

Лікар Кріс Вінтер стверджує, що дотримання регулярного сну, розслаблення перед сном та медитація можуть допомогти прискорити процес засинання. Також важливо дотримуватися постійного графіка сну, намагаючись лягати і прокидатися в один і той же час щодня. Це дозволить оптимізувати глибокий сон та стимулювати виділення гормону росту, який зберігає молодість організму, зазначає доктор Кріс Вінтер.

Хороша денна активність допоможе вирівняти нічний сон перерваний, що зробить засинання вночі легшим. Якщо перед сном ваш розум заповнюють численні думки, особливо негативні, може виявитися важко заснути. Тому важливо включити у свою рутину перед сном більш радісні та розслаблюючі заняття. Це може бути йога, теплий душ, читання приємних книг, прослуховування спокійної музики чи звуків природи. Все це допомагає мозку перейти від негативних думок і заспокоїтися.

Лікар також рекомендує уникати снодійних засобів або алкоголю перед сном, а потім розпочати ранок із фізичних вправ. Медитація є одним із найбільш розслаблюючих занять. Її можна практикувати навіть у ліжку, коли заснути не вдається.

"Насолода спокійним, тихим часом, проведеним під ковдрою, допоможе вам розслабитися настільки, що зможете заснути", - додав лікар.

Пам'ятайте, що кожна людина є унікальною, і те, що корисне для одного, може не підійти для іншого. Експериментуйте з різними методами та знаходите те, що допомагає вам найбільш ефективно засинати та забезпечувати якісний сон.

 

Автор матеріалу

Адель Каан.

 

За джерелом:

https://cursorinfo.co.il/interest/kak-izbavitsya-ot-bessonnitsy-metody-kotorye-pomogut-zasnut/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 04:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024