Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 23 » Модульне містечко на 112 родин ВПО, споруджене на кошти Українського Червоного Хреста, – відкрито у м. Чернігові
16:58
Модульне містечко на 112 родин ВПО, споруджене на кошти Українського Червоного Хреста, – відкрито у м. Чернігові

 

НОВОСІЛЛЯ

 

 

 

 

 

На сторінці ICRC Ukraine у Фейсбуку розміщено репортаж про цю подію.

 

 

 

 

 

 

22 листопада у Чернігові відбулось офіційне відкриття модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. Мова йде про 7 багатоквартирних двоповерхових будинків, де розміщено 112 квартир.

 

 

 

 

 

 

Квартири повністю укомплектовані як побутовою технікою, так і меблями для комфортного проживання.

 

 

 

 

 

 

Чернігівчанка Людмила показує нам фото свого зруйнованого будинку на фоні новозбудованого прихистку для внутрішньо переміщених осіб, відкриття якого пройшло учора у місті Чернігів. Від листопада це її нова оселя, де вона та її 12-річна донечка отримали тимчасове житло.

 

Прихисток, що складається із декількох добре обладнаних багатоквартирних будинків із понад 100 смарт-квартирами, було відкрито завдяки спільним зусиллям Червоного Хреста України, місцевій владі, Британського та Австрійського національних товариств Червоного Хреста.

«У березні минулого року, коли Чернігів вже сильно обстрілювався, ми пішки поспішили за місто, до знайомих, і це врятувало нам життя», - розповідає пані Людмила.

Багато хто з її сусідів, які залишилися в будинку, загинули.  Зараз завдяки зусиллям Червоного Хреста України у родини, що втратила все через збройний конфлікт, знову з`явився шанс на достойне та безпечне життя.

 

 

 

 

 

 

«Розпочинаючи проект, ми одразу обрали підхід, який би забезпечив найкращі умови для проживання людей», - сказав під час відкриття Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста, додаючи, що потреби навіть у тимчасовому житлі у людей, які його втратили внаслідок конфлікту, наразі в Україні дуже великі.

 

 

 

 

 

«Зараз ми знаходимся на порозі зими і умови стають відчутно складніші, - говорить Джеремі Сміт, голова делегації Британського Червоного Хреста. - Підтримуючи такі проекти, дивлячись на дитячі малюнки на асфальті, ми радіємо, що цей проект було втілено, що ми долучилися до будівництва такого житла, де люди можуть жити у комфорті».

 

 

 

 

 

Новосели прихистку також отримали кухонні, продуктові набори та іншу гуманітарну допомогу від Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

На наступні роки створення прихистків та відновлення зруйнованого житла залишатиметься одним із найактуальніших питань в Україні, зокрема і для Руху Червоного Хреста. Раді підтримувати національні товариства Червоного Хреста у їх невтомній допомозі людям в Україні.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=277952905241796&set=pcb.277625061941247

 

Фото - ICRC Ukraine та ТЧХУ/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 83 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 00:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024