Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 24 » Всесвітній день еволюції – World Evolution Day
17:38
Всесвітній день еволюції – World Evolution Day

 

ЖИВА ЕСТАФЕТА ВИДІВ

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 24 листопада відзначають міжнародне

наукове свято – Всесвітній день еволюції.

 

Саме в цей день в 1859 році в продажу з'явився зелений том книги Чарльза Дарвіна про походження видів, суперечливої теорії, яка перевернула світ з ніг на голову, розмірковуючи про те, як ми з'явилися. Це неймовірно, але величезний, на ті часи, тираж книги в 1250 екземплярів був розкуплений за день.

Вперше святкування з нагоди виходу книги Дарвіна пройшли в 1909 році на 50 річницю публікації книги і на соту річницю від дня народження Дарвіна. Свято відзначали протягом століття, але його сучасна назва «День еволюції» з'явилася лише в дев'яностих роках минулого століття.

У своїй книзі основною рушійною силою еволюції Дарвін назвав природний відбір і невизначену мінливість. Чарльза Дарвіна по праву вважають основоположником теорії природного відбору, а також теорії еволюції і походження людини. Він був яскравим представником науки XIX століття, а його теорія була розцінена як науковий переворот.

Після виходу книги у всьому світі вирували пристрасті і йшла боротьба думок. Одні були - за дарвінізм, інші - проти. Хвилювалися вчені і публіцисти, одні таврували Дарвіна, інші ним захоплювалися, а Чарльз Дарвін продовжував працювати. Варто відзначити, що навіть у наш час вчені все частіше сумніваються в істинності теорії еволюції. Розбіжності виникають навіть серед біологів-еволюціоністів.

На наш погляд, все-таки головна заслуга Дарвіна полягає в тому, що він встановив механізм еволюції, яка пояснювала б, як різноманіття живих істот, так і їх дивну доцільність, пристосованість до умов існування. Цей механізм - поступовий природний відбір випадкових ненаправлених спадкових змін.

Святкування Дня еволюції в основному проходить в наукових і навчальних закладах, де силами студентів і викладачів організовуються виставки, семінари, симпозіуми та лекції, конференції, дебати, освітні тури, а також конкурси робіт учнів. До речі, 12 лютого щорічно також відзначають Міжнародний день науки і гуманізму або День Дарвіна, так як в цей день народився великий вчений-натураліст.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/november/24/evolution-day

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 118 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 00:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024