Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 26 » У львівському парку відбувся забіг проти насильства, який чинять окупанти на українській землі
22:40
У львівському парку відбувся забіг проти насильства, який чинять окупанти на українській землі

 

ЕСТАФЕТА СОЛІДАРНОСТІ – ПРОТИ  НАСИЛЛЯ

 

 

 

 

 

 

 

Учасники забігу привертали увагу до злочинів, вчинених окупантами проти

 людяності, що заборонено Женевськими конвенцій 1949 р. і Додатками до них 2011 р.  

 

Львів’яни долучились до міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» і організували забіг «Acting for survivors». Львів став одним з 15 міст України, що підхопило естафету. Забіг стартував в Ірпені, а продовжиться далі у Словаччині, США та інших країнах, де живе українська діаспора.

 

 

 

 

 

 

Забіг у Львові відбувся 26 листопада у парку імені Івана Франка, повідомили у ЛМР. У ньому могли взяти участь усі охочі, долучились спортсмени, представники гуманітарних місій, громадських організацій, державних органів і місцевого самоврядування.

 

 

 

 

 


Забіг привертає увагу до злочинів насильства, які продовжують чинити російські військові.

«Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим – наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслює важливість фізичного та психічного здоров’я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу», – повідомили у ЛМР.

Сьогоднішня акція – лише перша подія в межах акції «16 днів проти насильства». Продовж тижня заплановані й інші, зазначив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Нагадаємо, що 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства – це кампанія, яка проводиться щороку в більшості країн світу. Вона починається 25 листопада з Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Кампанія консолідує людей та організації у всьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

Захід організований UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади  (EmbassyofCanadatoUkraine) та Великої Британії (BritishEmbassyKyiv) .

До слова, громада Львова є учасником проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» з 2021 року. У межах проєкту у Львові розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства.



За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/299313-desiatky-lvivian-doluchylys-do-zabihu-v-mezhakh-mizhnarodnoi-aktsii-16-dniv-aktyvizmu-proty-nasylstva

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 76 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024