Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 29 » Міжнародний день жінок-правозахисників - International Women Human Rights Defenders Day
17:32
Міжнародний день жінок-правозахисників - International Women Human Rights Defenders Day

 

ДЕНЬ ПРАВОЗАХИСНИЦЬ – ВИМОГА ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день жінок-правозахисників, що відзначається 29 листопада,

є вшануванням відваги жінок і дівчат, які відстоюють права людини, а також

усіх, хто відстоює права жінок, дівчат і ЛГБТКІ-людей.

 

Цей день – не лише про визнання, але й про відповідальність держав за забезпечення прав цих захисників прав людини.

 

ЗРОСТАЮЧІ ВИКЛИКИ

 

Жінки-правозахисниці стикаються з цілою низкою гендерно зумовлених загроз, включаючи дискримінацію, переслідування, насильство і навіть ув’язнення. Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляє про тривожне зростання кількості нападів на правозахисниць, кількість яких щороку зростає. Ці правозахисники часто стикаються з перехресною дискримінацією за ознаками раси, етнічної приналежності, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, релігії та інших маргінальних статусів.

 

АДВОКАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ООН ЖІНКИ

 

Структура ООН Жінки наголошує на нагальній необхідності захищати права та життя жінок-правозахисників. Вони перебувають на передовій сьогоднішніх криз, виступаючи за їх вирішення та часто ризикуючи своїм життям в умовах авторитаризму. ООН Жінки закликає до створення сприятливого середовища для жінок-правозахисниць, включаючи законодавство, яке захищає їх та притягує до відповідальності нападників.

 

СОЛІДАРНІСТЬ EQUALITY NOW

 

Equality Now є частиною коаліцій, які вимагають від урядів підзвітності за захист жінок-правозахисників. Вони підкреслюють солідарність між правозахисними рухами в усьому світі, яка зросла у відповідь на посилення авторитаризму та згортання прав людини, особливо прав жінок. 

Міжнародний день жінок-правозахисниць припадає на 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства, що підкреслює необхідність глобальних дій для підвищення обізнаності та захисту прав жінок, дівчат та маргіналізованих гендерів.

Equality Now закликає всіх долучитися до побудови світу, вільного від гендерно зумовленого насильства, підкреслюючи, що відповідальність лежить не лише на активістах, але й на суспільстві в цілому.

Міжнародний день жінок-правозахисниць – це день солідарності, заклик до дії та нагадування про колективну відповідальність за захист і просування прав людини. Це день вшанування тих, хто невтомно бореться за рівність, і зобов’язання підтримувати їхню справу послідовною, рішучою і помітною підтримкою.


За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-zhinok-pravozakhysnykiv/

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 73 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024