Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Листопад » 30 » «Ти як?»: Максим Козицький розповів, як на Львівщині впроваджують Всеукраїнську програму підтримки ментального здоров’я
17:45
«Ти як?»: Максим Козицький розповів, як на Львівщині впроваджують Всеукраїнську програму підтримки ментального здоров’я

 

ПСИХОЛОГІЧНІ ПОСЛУГИ - КОЖНОМУ

 

 

 

 

 

 

 

28 листопада, 11 міністерств і відомств, за участі Українського Червоного Хреста, зібралися на останнє цього року засідання Міжвідомчої координаційної ради з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

 

Під час засідання ради міністерства та відомства презентувати свої проєкти психологічної допомоги українцям.

 

 

 

 

 

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький та очільники залучених до реалізації програми департаментів ЛОВА приєдналися до засідання онлайн.  

Наступний рік має бути роком максимального поширення проєктів у регіонах. Щоб психологічні послуги дійшли до кожного українця, хоч би як віддалено жив він від великих міст. На цьому наголосила Перша леді України Олена Зеленська.

«Коли в результаті російської ракетної атаки руйнується будинок, одними з перших – поряд із рятувальниками – на місці опиняються психологи ДСНС. І поки лікарі підтримують фізично, вони рятують морально, щоб ті, хто вижив, справді вижили й змогли жити далі.

Ще рік тому Україна вчилася надання психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях у різних країн світу (і далі це робить), а тепер ми самі можемо ділитися досвідом, набутим страшною ціною», – поділилася Перша леді.

У межах засідання визначили план роботи у сфері психічного здоров’я на прийдешній рік. Пріоритет – впровадження послуг у громадах.

За підсумками засідання начальник Львівської ОВА розповів, як відбувається реалізація  Всеукраїнської програми ментального здоров’я на Львівщині зараз.

 

 

 

 

 

«Зауважу, що на Львівщині вже зараз вимушені переселенці та місцеві жителі можуть безкоштовно отримати психосоціальну допомогу у понад 350 центрах. Дізнатись адресу, контакти та графік роботи найближчої для вас локації можна за посиланням: https://cutt.ly/9whNW1qu

Від вересня 2022 року у Львівській області місцями, де безкоштовно надають фахову психологічну допомогу, а також юридичні консультації, гуманітарну та фінансову підтримку ВПО та людям у складних життєвих обставинах, були Консультативно-координаційні центри (ККЦ), які створили з ініціативи Львівської ОВА. Вони функціонували у кожному районі області. Їхню роботу підтримали понад 30 українських та іноземних організацій. Цьогоріч у травні ККЦ трансформували у Координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА та офіси у районах і громадах. Вони працюють у погодженні з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Координаційним центром психічного здоров’я КМУ, синхронізуючи роботу відповідно до стратегії проєкту «Ти як?» Олени Зеленської. Перелік безкоштовних послуг розширили. Тепер їх надають більшій кількості людей, зокрема ветеранам і членам їхніх сімей. Уся інформація про роботу Координаційного центру та анкета для реєстрації на отримання допомоги – тут: https://loda.gov.ua/project/57381», – зазначив Максим Козицький.

 

 

 

 

 

Також робоча група при Львівській ОВА розробила Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки. Особливу увагу у ній зосередили на заходах для підтримки ментального здоров’я в закладах освіти, охорони здоров’я і соцзахисту. Зокрема до кінця цього року навчання на тему психологічного здоров’я та координації людей у потребі пройдуть всі директори шкіл Львівщини й керівники центрів надання соціальних послуг. Докладніше ознайомитись із Програмою можна за посиланням: https://loda.gov.ua/news/79512

 

 

 

 

 

«Для 31 тисячі людей старшого віку та 10 тисяч осіб з інвалідністю з числа ВПО, які зареєстровані на Львівщині, а також місцевих вразливих категорій населення, у Львівській області розвиваємо мережу центрів підтриманого проживання і стаціонарного догляду. Зокрема проєкти уже втілюють у Миколаєві та Підкамені. Завдяки благодійній організації «Карітас» і за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоровʼя для України» вдалося створити центри у Стрию, Дрогобичі та два у Львові. ГО «Майстерня мрій» та ГО «Дестигма» підсилюють роботу в цьому напрямі у Миколаєві. За підтримки міжнародних благодійників триває ремонт у майбутньому центрі в Лопатині. Створили центр стаціонарного догляду у Заболотцях.

Дякую Першій леді України за постійну роботу в питанні психічного здоров’я українців та окреслення чітких пріоритетів, а також колегам зі Львівської ОВА, лідерам із районів та громад, українським й іноземним інституціям за результативну роботу упродовж цього року та від початку повномасштабної війни. Продовжуємо цю важливу місію», – додав очільник Львівщини.

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/85637

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 77 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 18:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024