Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 2 » Досвід загонів швидкого реагування ТЧХУ під час війни унікальний – Максим Доценко (ВІДЕО)
12:46
Досвід загонів швидкого реагування ТЧХУ під час війни унікальний – Максим Доценко (ВІДЕО)

ЗАГОНАМ ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ ТЧХУ – 10 РОКІВ

 

 

 

 

 

 

 

У Києві 1 грудня відбувся брифінг для представників ЗМІ

з приводу 10-річчя заснування загонів швидкого реагування ТЧХУ.

 

 

Досвід загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), набутий під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, є унікальним і вартий поширення в глобальному масштабі, вважає генеральний директор Національного комітету ТЧХУ Максим Доценко.

"Досвід, який ви набули під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, унікальний з точки зору глобального сприйняття Червоного Хреста. Я впевнений, що в майбутньому ви станете лідерами з реагування на надзвичайну ситуацію в Червоному Хресті та Червоному Півмісяці в глобальному масштабі", - сказав Доценко на пресконференції, присвяченій 10-річчю створення загонів швидкого реагування ТЧХУ в п'ятницю в Києві.

За його словами, загони швидкого реагування одними з перших з'являються в місцях після ракетних ударів російської армії по українських населених пунктах, беруть участь у порятунку людей з-під завалів зруйнованих будівель, надають їм першу медичну допомогу, евакуюють громадян у безпечні місця.

"Усі загони швидкого реагування працюють дуже напружено і дуже відповідально. Команда, яка налічує понад 500 осіб і десь тисячу "спонтанних волонтерів", - це фантастична команда з фантастичним досвідом і з фантастичним умінням працювати з повною віддачею", - сказав командир загонів швидкого реагування ТЧХУ Тарас Логгінов.

Він також повідомив про переговори ТЧХУ з Державною службою з надзвичайних ситуацій щодо включення Червоного Хреста України до системи цивільного захисту.

"Уже ведемо переговори з ДСНС, щоб Червоний Хрест України був включений до системи цивільного захисту, тобто ми працюємо вже на рівні держави. Ми є вже частиною державного механізму, який надає допомогу під час надзвичайних ситуацій", - наголосив Логгінов.

Історія створення загонів швидкого реагування ТЧХУ розпочалася 1 грудня 2013 року, коли волонтери надавали першу допомогу постраждалим унаслідок протистояння мітингувальників і представників силових структур у Києві біля будівлі Адміністрації президента на вул. Банковій.

Волонтери загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) за десять років допомогли 388 545 українським громадянам, провели 17 тисяч чергувань.

Нині в Україні діють 21 загін і вісім ланок швидкого реагування, 592 волонтери. У їх розпорядженні - 115 одиниць транспортних засобів і спецтехніки.

 

 

 

 

 

За джерелом:

https://interfax.com.ua/news/general/951450.html

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 113 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 06:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024