Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 3 » У Центрі легеневого здоров’я нагадують, що лікування туберкульозу в Україні є безкоштовним
12:05
У Центрі легеневого здоров’я нагадують, що лікування туберкульозу в Україні є безкоштовним

 

НАГАДУВАННЯ  ВІД  ФТИЗІАТРІВ

 

 

 

 

 

 

 

Ранній початок лікування при туберкульозі – запорука успішного одужання.

 

 

Туберкульоз – це інфекційне бактеріальне захворювання, спричинене мікобактерією туберкульозу, яка найчастіше вражає легені. Передається недуга повітряно-краплинним шляхом від людини з активною респіраторною формою до людини.

Як зазначають медики Центру легеневого здоров’я, хибно думати, що це захворювання здебільшого може стосуватися соціально-незахищених верств населення, оскільки їх частка серед усіх, у кого діагностують ТБ лише 8-10%. Так само, як і «невиліковність» хвороби чи необхідність тривалого лікування у стаціонарі – на сьогодні є стереотипом.

«Підхід до лікування туберкульозу – зі стаціонарного на амбулаторний, змінився в Україні в 2020 році в межах медреформи. Тому сьогодні необхідність у госпіталізації хворого виникає лише під час появи певних конкретних клінічних причин та для пацієнтів з бактеріовиділенням на перші 2-3 тижні з моменту початку лікування за неможливості забезпечити ефективне та безпечне лікування в амбулаторних умовах. Тобто, пацієнти з туберкульозом лікуються в стаціонарі 2 тижні, далі – амбулаторно. Це дозволяє пацієнтові бути поруч зі своєю сім’єю, а не лежати місяцями у лікарні, а в деяких випадках, навіть продовжувати працювати, жити соціально активним життя. Після початку ефективного режиму хіміотерапії вже за кілька днів пацієнт не становить загрози для інших людей та перестає бути заразним для оточуючих», – зазначила завідувачка фтизіатричним відділенням Центру легеневого здоров’я Наталія Багрило.

Не зволікаючи, одразу звертайтеся до лікаря при перших ж симптомах недуги. А саме: кашель понад 2 тижні, підвищена температура тіла понад 7 днів, утруднене дихання, біль у грудях, поганий апетит, постійна слабкість, безпричинна втрата ваги, підвищена пітливість, особливо вночі, кровохаркання.

Ранній початок лікування при туберкульозі – запорука успішного видужання. У Центрі легеневого здоров’я наголошують, що лікування від туберкульозу в Україні є безкоштовним. Хворий отримує препарати від ТБ за місцем лікування.


За джерелом:

https://golossokal.com.ua/zdorovia/y-centri-legenevogo-zdorov-ia-nagadyut-sho-likyvannia-tyberkylozy-v-ykraini-ie-bezkoshtovnim.html

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 100 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 11:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024