Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 4 » Міжнародний день обіймів - International Hug Day
09:36
Міжнародний день обіймів - International Hug Day

 

ОБІЙМИ – ЕЛІКСИР ВІЧНОГО ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 4 грудня у всьому світі відзначають

чудове і душевне свято - Міжнародний день обіймів.

 

Цікаво, що День обіймів святкують не тільки 4 грудня, а й 21 січня, до того ж, якщо в грудні день іменується Міжнародний день обіймів (International Hug Day), то в січні - Національний день обіймів (National Hugging Day).

Згідно з традицією свята, дружньо обійматись можна навіть з незнайомими людьми! Саме в цей день хлопці та дівчата обіймалися без будь-якого інтимного підґрунтя. Згідно своєрідного «повір'я», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існує і «наукове» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують рівень гемоглобіну в крові, а також іншого гормону - окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

Незважаючи на те, що свято молоде, нікому точно не відома історія його появи. За однією з версій, коріння сягає в Західну Європу, а по другій - в Австралію. Одного разу в аеропорту Сіднея приземлився лайнер, на борту якого перебував нікому не відомий юнак на ім'я Хуан. Молодого хлопця ніхто не зустрів, і цей факт засмутив його. Зневірившись, він зробив плакат «Обійми безоплатно» і почав чіплятися до перехожих біля будівлі аеропорту. Люди дивувалися, поведінка дивного хлопця викликала обурення. Але ось до нього наблизилася одна дівчина, у якої був дуже важкий період життя, і сказала, що дуже потребує чиїх-небудь обіймів. Молоді люди міцно обнялись. З тих пір в Австралії, а потім і в усьому світі поширилася така традиція.

Наукою доведено, щоб бути щасливою, людина повинна обніматися не менше десяти разів за день. Отримане душевне тепло гріє, піднімає настрій і навіть лікує!

Італійський професор Вінченцо Маріньяно назвав обійми «еліксиром вічного життя». Гарний настрій, який ми неодмінно отримуємо, обнявши іншу людину, покращує настрій і продовжує термін життя нам самим.

Привітайте рідних і близьких зі святом, подарувавши їм тепло обіймів!


За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/december/04/international-hug-day

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 72 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 21:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024