Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 5 » Міжнародний день волонтера
16:26
Міжнародний день волонтера

 

ДЯКУЄМО ЗА МИЛОСЕРДЯ І САМОПОЖЕРТВУ!

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 5 грудня відзначаємо Міжнародний день волонтера.

 

Свято заснувала Організація Об’єднаних Націй 17 грудня 1985 року в ім’я економічного та соціального розвитку. День волонтерів повинен спонукати суспільство до безоплатної добровільної праці у найрізноманітніших сферах діяльності.

 

Волонтерство як офіційний рух було створено у 20-х роках 20 століття. У 1920 році у Франції молодь вигадала волонтерський проєкт, який полягав у відновленні ферми, котра постраждала під час Першої світової війни.

В України активна волонтерська діяльність розпочалась у 2014 році під час Революції Гідності. Наразі в Україні триває війна, де бере участь дуже багато волонтерів: військових та простих людей, які допомагають збирати кошти, ліки, одяг тощо, а також займаються транспортуванням.

ООН постійно закликає держави вживати заходів з метою підвищення обізнаності про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей у ​​всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

У свою чергу, у Всесвітній декларації добровольців сказано, що волонтери мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, не чекаючи за це винагороди. І сьогоднішній День дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе на рівні спільнот, неурядових організацій, організацій системи ООН, уряду і приватного сектора.

Дякуємо кожному з волонтерів за вашу завзятість, силу духу, бажання змінювати країну та світ!

Зі святом вас!

 

Дайджест – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 78 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 17:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024