Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 5 » У Львові засвітили головну ялинку міста
22:33
У Львові засвітили головну ялинку міста

 

ЯЛИНКА З ПРИВАТНОГО ОБІЙСТЯ

 

 

 

 

 

 

Напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова з колядою засвітили головну

 ялинку міста. Цьогорічне святкове дерево місту подарувало подружжя львів’ян -

 Йосип та Галина Панас.

 

 

 

 

 

 


Головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Її подарували мешканці Білогорщі Йосип і Галина Панас, котрі вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років. Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона красива, але для їхнього подвір’я - вже завелика, тому вирішили подарувати її місту.

«Трохи незвично бачити ялинку з мого подвір’я на головній площі нашого міста. Але я дуже сподіваюсь, що вона передає вам тепло і затишок рідного дому, радує всіх своєю красою. Хочу побажати всім спокійного Різдва і перемоги в прийдешньому році», – побажала Галина Панас.

 

 

 

 

 

 

Під час засвічення ялинки з колядою виступили солісти муніципального хору «Гомін» та хоровий колектив музичної школи № 8. Опісля дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова подякувала подружжю за подарунок місту та подарувала монету ім. Короля Данила.

«Нехай ця ялинка, яку нам подарували пан Йосип та пані Галина, це вічнозелене дерево буде символом нашої непереможності і сили життя, незважаючи на всі негаразди – чи то холодна зима, чи то жахлива війна. Ми маємо пам’ятати, що ялинка у Львові є символом того, що ми живемо і маємо жити в ім’я всіх, хто боронить нас на фронті. Як тримаються в купці зелені голочки на гілці цієї ялинки, так і ми в купці маємо триматись, бо саме в нашій єдності є сила», – зазначила Катерина Кіт-Садова.

 

 

 

 

 

Головну ялинку Львова прикрасили світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівці замість зірки розмістили протитанкового «їжака», якого минулоріч зробили в ЛКП «Львівелектротранс».

 

 

 

 

 

 

Важливо додати, що на міську ялинку з бюджету не виділили жодних коштів. Також її підсвітка впродовж свят є досить економною: освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт).

 

 

 


 

 

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/culture/299457-u-lvovi-zasvityly-holovnu-ialynku-mista-video

 

Відео - Андрія Андруха для Львівської міської ради

Фото – Романа Балука

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 82 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 09:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024