Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 7 » Які кімнатні рослини корисні для очищення повітря
09:08
Які кімнатні рослини корисні для очищення повітря

 

 «ЗЕЛЕНІ  ДРУЗІ» - ОЧИЩУВАЧІ  ПОВІТРЯ

 

 

 

 

 

 

 

Для поліпшення повітря в приміщенні варто вирощувати кімнатні рослини, що позитивно впливають на організм людини, очищаючи повітря. Мікроклімат дуже важливий для кожного.

 

Подробиці

Кімнатні квіти, що очищають повітря можуть бути різні: квітучі, в’юнкі та декоративні. Зверніть увагу на рослини, які варто посадити чи подарувати з користю.

  1. Хлорофітум чудово очищує повітря від різних шкідливих речовин.
  2. Драцена поглинає шкідливий бензол, що виділяється новим лінолеумом, тільки покладеним. Актуальна рослина як подарунок на новосілля або тим, хто лише завершив свіжий ремонт у домі.
  3. Алое поглинає шкідливий і навіть небезпечний формальдегід, який активно виділяється новими меблями, що зроблені з МДФ чи ДСП.
  4. Фікус і дифенбахія усувають з повітря шкідливі речовини ксилол і толуол, які виділяються паркетним лаком. Вони теж відмінні очищувачі повітря в приміщеннях.
  5. Мирт, лимон, м’ята, лаванда, евкаліпт бегонія, пеларгонія виділяють фітонциди, які добре пригнічують ріст найрізноманітніших бактерій.
  6. Араукарія, криптомерія, туя, кипарис та інші хвойні здатні виділяти в навколишнє середовище негативні іони кисню, що здатні усувати їх дефіцит в приміщенні, в яких багато різних побутових електричних приладів, що досить значно покращує якість повітря в приміщеннях. Такі рослини доречно ставити в офісних кімнатах.
  7. Листя папороті і циперуса інтенсивно випаровують вологу, підвищуючи тим самим вологість повітря в квартирі. Це актуально для тих, в кого сухе повітря стало проблемою.
  8. Самшит, сансев’єра триполоса, традесканція, сциндапсус строкатий володіють антивірусними і антибактеріальними властивостями.

 

За джерелом:

https://ua-vestnik.com/lifestyle/yaki-kimnatni-roslini-korisni-dlya-povitrya.html

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 79 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 12:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024