Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 8 » Чим і кому корисний імбир
16:29
Чим і кому корисний імбир

 

ІМБИР - МАЄ  БАГАТО  АНТИОКСИДАНТІВ

 

 

 

 

 

 

 

Поради дієтолога-гастроентеролога: цей корінь містить щонайменше

40 антиоксидантних сполук, що надає йому унікальні лікувальні властивості.

 

Коли за вікном мете і термометр показує мінусові температури, хочеться частіше чаювати. Горнятко запашного, смачного чаю і зігріє, і настрій поліпшить. А якщо приготувати чай з імбиром, то організм отримає і чимало користі, бо цей корінь містить щонайменше 40 антиоксидантних сполук, які захищають клітини від пошкоджень небезпечними вільними радикалами. У багатьох культурах цей корінь використовують як лікувальний засіб.

 

Дієтолог-гастроентеролог Олег Швець виділив 11 корисних ефектів від споживання імбиру. «Дві чайні ложки імбиру містять всього чотири калорії. У корені імбиру небагато вітамінів і мінералів, але є чимало антиоксидантів, які допомагають захистити клітини від пошкоджень небезпечними вільними радикалами», – написав він на своїй сторінці у Facebook.


Чим корисний імбир?

 

Заважає розмножуватися мікроорганізмам. Певні хімічні сполуки у свіжому імбирі допомагають організму захиститися від бактерій, вірусів та інших інфекційних агентів. Вони добре зупиняють ріст бактерій, таких як кишкова паличка та шигела, а також можуть стримувати віруси, такі як RSV (респіраторно-синцитіальний вірус).

 

Зберігає здоров’я ротової порожнини. Активні сполуки в імбирі, які називаються гінгеролами, запобігають розвитку бактерій у ротовій порожнині. Ці бактерії можуть спричинити пародонтит, небезпечний інфекційно-запальний розлад ясен.

 

Посилює захист від різних захворювань. «Імбир багатий антиоксидантами – сполуками, які запобігають стресу та пошкодженню ДНК клітин організму. Вони допомагають боротися з такими хронічними захворюваннями, як високий кров’яний тиск, хворобами серця та легень, а також сприяють здоровому старінню», – твердить гастроентеролог.


Полегшує розлади травлення. Імбир може допомогти при хронічному порушенні травлення, або диспепсії. Вживання імбиру перед їдою сприятиме швидшому спорожненню, що запобігає важкості та тиску у шлунку після їди.

 

Заспокоює нудоту. Особливо під час вагітності. Він сприяє розчиненню та позбавляє від газів, які утворюються та накопичуються у кишківнику. Також імбир може допомогти впоратися з морською хворобою або нудотою, спричиненою хіміотерапією.


Заспокоює біль у м'язах. Він не зніме м’язовий біль одразу, але з часом він допоможе його суттєво послабити. У деяких дослідженнях люди з м’язовими болями після фізичних вправ, які споживали імбир, наступного дня відчували менший біль, ніж ті, хто його не приймав.

Полегшує симптоми артриту. Імбир має протизапальні властивості, зокрема, зменшує набряки. Він може бути особливо корисним у комплексному лікуванні симптомів як ревматоїдного артриту, так і остеоартриту. Полегшити біль та набряк можна як споживаючи імбир перорально, так і прикладаючи імбирний компрес чи пластир на шкіру.

«Навряд чи варто відмовлятися від основної терапії артриту, але вживання імбиру може сприяти зменшенню дозувань ліків та тривалості протизапальної терапії, яка потенційно може зумовити побічні реакції», – каже Олег Швець.

 

За джерелом:

https://zaxid.net/chim_i_komu_korisniy_imbir_poradi_diyetologa_gastroenterolga_n1575958

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 82 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 01:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024