Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 9 » В Україні стартувала інформаційна кампанія "Стань на варті свого серця"
13:02
В Україні стартувала інформаційна кампанія "Стань на варті свого серця"

 

КЛЮЧІ ВІД СЕРЦЯ – У ВЛАСНИХ РУКАХ

 

 

 

 

 

 

 

В Україні реалізується інформаційна кампанія для запобігання

найпоширенішій причині смертності – серцево-судинним хворобам.

 

 

Про це "Еспресо.Захід" повідомила координаторка інформаційної кампанії "Стань на варті свого серця" Анастасія Бонковська.

В Україні презентували інформаційну кампанію "Стань на варті свого серця".

"Більшість людей не підозрює, що основною причиною розвитку серцево-судинних захворювань є їхній спосіб життя. Кампанія "Стань на варті свого серця" – перша в Україні масштабна інформаційна інтервенція, спрямована на промоцію здорового способу життя саме задля здоров’я серцево-судинної системи. Віримо, що ключові повідомлення кампанії надихнуть українців берегти своє серце та допоможуть скоротити поширеність інфарктів й інсультів серед населення", – зазначила Анастасія Бонковська.

Зазначається, що ефективним інструментом зниження поширеності ССЗ є запобігання поведінковим факторам ризику – тютюнокурінню, вживанню алкоголю, нездоровому харчуванню та недостатній фізичній активності.

Дослідження обізнаності, ставлення та поведінки щодо неінфекційних захворювань в Україні (KAPB), проведене у 2022 році, вказало на недостатню обізнаність населення про фактори ризику ССЗ. Так, найбільш згадуваною причиною розвитку ССЗ є стрес – цю причину назвали 48% опитаних. Далі за частотою згадування йдуть нездорове харчування (40%), тютюнопаління (31%), малорухливий спосіб життя (28%) і вживання алкоголю (24%).

"90% випадкам серцевих хворіб можна запобігти, якщо дотримуватися здорового способу життя та своєчасно консультуватися з сімейним лікарем за перших небезпечних симптомів. Також важливо постійно контролювати біологічні фактори ризику – як-от артеріальний тиск, рівень холестерину й цукру в крові, індекс маси тіла та окружність талії. А завдяки вебресурсу, розробленому в межах кампанії "Стань на варті свого серця", відстежувати власні ризики ССЗ стало ще простіше", – підкреслив сімейний лікар, герой інформаційної кампанії Олександр Прокопчук.

Знизити поширеність ССЗ серед українців здатне також впровадження комплексних та економічно ефективних законодавчих змін, заснованих на політиках Всесвітньої організації охорони здоров’я, зокрема:

  • виконання Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну сприятиме зменшенню поширеності епідемії куріння та вживання нікотину;
  • запровадження політики ВООЗ для скорочення вживання алкоголю допоможе знизити рівень споживання алкогольних напоїв;
  • обмеження вмісту трансжирів у продуктах та підтримка збільшення споживання овочів та фруктів сприятимуть поліпшенню стану здоров’я населення.

 

Довідково:

 

Інформаційну кампанію "Стань на варті свого серця" розроблено ГО "Життя" у партнерстві з Центром громадського здоровʼя МОЗ України у межах проєкту "Діємо для здоров’я" за фінансової підтримки Швейцарії задля скорочення поширеності неінфекційних захворювань та запобігання передчасній смертності від НІЗ в Україні.

Матеріали інформаційної соціальної кампанії "Стань на варті свого серця" доступні для вільного поширення за умови обов’язкового посилання на Центр громадського здоров’я, україно-швейцарський проєкт "Діємо для здоров’я" та ГО "Життя".

Інформаційна кампанія "Стань на варті свого серця" триватиме до кінця 2023 року та наразі має понад 7 млн переглядів матеріалів лише в мережі Інтернет.

 

За джерелом:

https://zahid.espreso.tv/v-ukraini-startuvala-informatsiyna-kampaniya-stan-na-varti-svogo-sertsya

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 74 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 15:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024