Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 13 » У Львові триває виставка «(Не)помітні історії» про внутрішньо переміщених українців
16:53
У Львові триває виставка «(Не)помітні історії» про внутрішньо переміщених українців

 

ЛЮДСЬКІ ДОЛІ І ВІЙНА

 

 

 

 

 

 

За даними міжнародних організацій, понад 5 мільйонів людей в Україні стали

внутрішньо переміщеними особами і змушені починати життя в нових місцях з нуля.

 

 

 

 

 

 

 

Фотопроєкт «(Не)помітні історії» розповідає історії 9 людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях. На світлинах зображені найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книгу з маріупольської бібліотеки, синьо-жовту стрічку, з якою герой пройшов полон у Херсоні, та інші. 

Серед закарбованих у фотопроєкті речей прикраси, які окупанти намагалися зірвати з дівчат на блокпосту, єдина сумка, яку жінці вдалося взяти з дому перед депортацією, записка від подруги, яка залишилася на окупованих територіях, хустка та статуетка ангелика, швейна машинка тощо.

 

 

 

 

 

 

Кожен охочий може безплатно завітати на виставку «(Не)помітні історії» у Львові, що розміщена на 3-му поверсі торгового центру «Forum Lviv» за адресою: вулиця Під Дубом, 7Б, а з 13 грудня в Центрі допомоги врятованим, що на вулиці Миколи Коперника, 17.

«У Центрах допомоги врятованим внутрішньо переміщені українці отримують безоплатну комплексну соціально-психологічну підтримку, але не менш важливою для них є підтримка від усіх, хто їх оточує. У фотопроєкті «(Не)помітні історії» ми показали речі дев’яти героїв крізь туман, щоб нагадати суспільству, що за цифрами статистики стоять життя, спогади та мрії людей, яких війна змусила покинути власний дім. Маємо памʼятати, що допомагати з адаптацією та підтримувати внутрішньо переміщених людей надважливо», зазначив Массімо Діана, представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

 

Довідково:

 

Центри допомоги врятованим створені за ініціативи Офісу віце прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA), завдяки фінансовій підтримці урядів Бельгії, Франції, Швеції та у співпраці з місцевими органами влади та громадськими організаціями.

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/86646

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 67 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024