Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 21 » Тренувань багато не буває: на Львівщині відбулися командно-штабні навчання ДСНС та ЗШР ЛОО ТЧХУ
11:52
Тренувань багато не буває: на Львівщині відбулися командно-штабні навчання ДСНС та ЗШР ЛОО ТЧХУ

 

ВАЖКО – У НАВЧАННІ, ЛЕГКО – НА ВИКЛИКАХ

 

 

 

 

 

Метою цих масштабних навчань було відпрацювати ввідні,

які в умовах війни є щоденним завданнями для рятувальників.

 

 

 

 

 

 

 

20 грудня у Львові під керівництвом першого заступника голови Андрія Годика та за участю представників місцевих органів влади, оперативних служб та Національної поліції  відбулись командно-штабні навчання щодо спільних міжвідомчих дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на території області.

 

 

 

 

 

 

Ці навчання відбулися у три етапи.

Перший з них передбачав практичне відпрацювання заходів щодо ліквідації наслідків удару. Відповідно до легенди, внаслідок нанесення ворожого удару у м. Львові пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. В результаті вибуху травмовано працюючий персонал, відбулись пошкодження частини будівлі, із обваленням її конструкцій, та виникла пожежа.

 

 

 

 

 

 

Перед рятувальниками стояла задача провести пошукові та аварійно-рятувальні роботи, а також ліквідувати пожежу. Поставлені задачі були успішно виконані, постраждалих передали медикам для надання подальшої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Під час другого етапу, опрацьовано алгоритм дій у разі суттєвого погіршення метеорологічних умов. Відповідно до легенди в результаті випадання значної кількості опадів у вигляді снігу, на території Червоноградського району ускладнено, а місцями припинено рух на автомобільних дорогах місцевого значення. За попередньою інформацією відсутній доїзди до деяких населених пунктів. В снігових заторах опинились рейсові автобуси із пасажирами, швидка медична допомога із важкого хворим пацієнтом, який потребує негайної госпіталізації, а також понад 50 легкових автомобілів та 20 вантажних автомобілів.

 

 

 

 

 

 

Тож, під час цього етапу було відпрацьовано порядок взаємодії органів влади та реагування служб цивільного захисту. Приведено у повну готовність до дій за призначенням спеціалізовані служби цивільного захисту, а також проведено заходи з аварійно-пошукових та рятувальних робіт.

 

 

 

 

 

Завершальний етап навчань, полягав у розгляді порядку дій у разі припинення теплопостачання в населених пунктах. Відповідно до ввідної, внаслідок пошкодження магістрально-теплової мережі у 2 містах Яворівського району в опалювальний період відсутнє теплопостачання. Без тепла в домівках залишилось понад 38 тисяч людей. Враховуючи таку ситуацію, пріоритетними завданнями для місцевих органів влади і служб цивільного захисту стало створення безпечних умов  мешканцям і вжиття заходів з відновлення в найкоротші терміни теплопостачання.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

У навчанні взяв участь Загін Швидкого Реагування Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста.

 

 

 

За джерелом:

https://lv.dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/trenuvan-bagato-ne-buvaje-na-lvivshhini-vidbulisia-komandno-stabni-navcannia

 

Фото – ГУ ДСНС України у Львівській області та ЛОО ТЧХУ/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 144 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 23:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024