Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 30 » Фестиваль Docudays UA виклав фільми для  безкоштовного перегляду
19:23
Фестиваль Docudays UA виклав фільми для  безкоштовного перегляду

 

ДОКУМЕНТАЛІСТИКА - ХРОНІКА ЕПОХИ

 

 

 

 

 

 

 

До зимових свят фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA випустив

в онлайн-кінотеатрі docuspace.org стрічки «П’ятниця, субота, неділя», «Свідки. На північ

від Києва» і 9 коротких метрів з альманаху «Енциклопедія Майдану».

 

Кожен із фільмів доступний протягом року безкоштовно та з будь-якої точки світу.

Фільм «П’ятниця, субота, неділя» про спеціальний випуск Docudays UA, що відбувся в Києві у листопаді 2022-го попри блекаути. Стрічка «Свід­ки. На пів­ніч від Киє­ва» – історія про п’ятьох сміливих жителів/-ок Київської області, які пережили російську окупацію, ні на мить не припиняючи спротив. Крім цього, глядачі мають змогу побачити дев'ять короткометражних історій альманаху «Енциклопедія майдану» про спалах громадянської активності в Україні: «Автомайдан»«Євромайдан SOS»«Самооборона»«Крим SOS»«Мир»«Очищення»«Канцелярська сотня»«Мова»«Хоттабич та його команда».
Також на Docuspace можна переглянути короткометражні українські фільми з програми Docu/Коротко. «Ptitsa» Аліни Максименко – це кінопортрет матері та її дорослої доньки – двох світів, що рідко взаємодіють між собою. «Ліс, ліс» Марії Стоянової – фільм, де авторка через вернакулярні відео з минулого прагне говорити про множинність та вкоріненість, про нас самих. «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді – історія про колишню військову казарму Вермахту, що нині слугує табором для біженців/-окіз України. «Друге дихання» Максима Лукашова – кіно про кларнетиста з Чернігова Микиту Гірню, який після початку повномасштабного вторгнення РФ стає волонтером.

 

 

 

 

 

 

Можна переглянути чотири короткометражні роботи, створені українськими режисер(к)ами в межах програми «Civil Pitch 2.0». «Під крилом ночі»«89 днів»«Гості з Харкова»«Наша робо сім’я» – історії про війну та людей під унікальним кутом зору; документальні фрагменти реальності, в якій ми опинилися після 24 лютого 2022 року.

Cтрічки добірки Docu/Юність увійшли до програми Мандрівного Docudays UA. «Оаза» Жюстін Марті з цьогорічного шорт-листа кінопремії «Оскар» закарбовує в часі крихку близькість братів-двійнят, які полишають безпечну оазу, ймовірно, останнього літа дитинства. «Вівчар» Маттіаса Жуло та Люсьєна Ру оповідає, як на ірландському західному узбережжі чоловік поспішає передати знання про вівчарське ремесло своєму онукові.


За джерелом:

https://zaxid.net/festival_docudaysuaviklav_filmi_dlya_bezkoshtovnogo_pereglyadu_n1577195

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 83 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 14:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024