Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 30 » Підсумки роботи у 2023 році Личаківської районної організації Українського Червоного Хреста м. Львова
20:32
Підсумки роботи у 2023 році Личаківської районної організації Українського Червоного Хреста м. Львова

 

ОГЛЯД РОБОТИ В МИНУЛОМУ РОЦІ

 

 

 

 

 

 

 

Як і в попередній рік, головна робота полягала

в обслуговуванні вимушено переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Щомісяця волонтерам Червоного Хреста Личаківського району м. Львова доводилося обслуговувати від 250 до 300 вимушено переміщених осіб. Зазначу, їх кількість з плином часу - не зменшувалася. Крім видачі гуманітарної допомоги, - продуктових і гігієнічних наборів, постелі, розкладачок, ковдр, та інших необхідних у побуті речей, - надавали бенефіціарам і першу психологічну допомогу.

 

 

 

 

 

 

Розуміючи всю складність військового часу, ми дуже активно взяли участь у Програмі Червоного Хреста Львівщини «Мінна небезпека». З цією метою провели десятки сесій  у школах й у літніх таборах для дітей, за участі інспекторів з мінної небезпеки Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Своїми силами провели навчання для вимушено переміщених осіб з Першої допомоги. Навчала їх соціальна помічниця, медик за освітою, Галина Піскоровська.

 

 

 

 

 

 

Продовжили участь у минулорічній програмі «Догляд вдома». Працювало 4 соціальних помічниці, котрі доглядали 23 самотніх осіб та людей з обмеженими можливостями.

 

 

 

 

 

 

Організація взяла участь у відзначенні Всесвітнього дня донора крові. Наші працівники у цей день здали кров для потребуючих, про що повідомили в соцмережах Червоного Хреста району і Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

Брали участь й у лекторіях щодо розшуку зниклих безвісти осіб, які проводила Ніна Добренька, відповідальна за розшук в Львівській ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

Турбуючись про захист психіки дітей від стресових ситуацій, спричинених війною, організовували у школах та літніх дитячих таборах навчання з елементами творчості, що передбачалося програмою з психосоціальної підтримки на кошти Данського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Не стояли осторонь й у відзначенні пам'ятних дат – 105- річчя ТЧХУ та 160 –річчя МКЧХ. Було організовано конкурс малюнків школярів під девізом «Червоний Хрест – очима дітей».

 

 

 

 

 

 

Головою журі цього конкурсу був академік мистецтв, Заслужений діяч культури України, професор Львівської національної академії мистецтв, багатолітній член Президії Личаківської РО ТЧХУ м. Львова Василь Гурмак.

 

 

 

 

 

 

Конкурс минув успішно. Діти залишились задоволеними, а Василь Миколайович, як визначний діяч України з медальєрики, взяв нещодавно участь у конкурсі НК ТЧХУ на кращий нагрудний знак для обласних організацій ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Про ідею нагрудних знаків, медалей і монументів для увіковічнення доблесті волонтерів і працівників ТЧХУ Василь Миколайович Гурмак радився з президентом Товариства Червоного Хреста України Миколою Поліщуком ще в 2020 році під час звітно-виборної обласної конференції Львівської ОО ТЧХУ, делегатом якої був обраний від Личаківської РО ТЧХУ м. Львова. Підсумки цього конкурсу будуть оголошені 15 січня 2024 року. Про результати конкурсу повідомимо додатково.

 

 

 

 

 

 

 

 

У другий рік війни Личаківська районна організація Українського Червоного Хреста робила все від неї залежне, щоб полегши долю вимушено переміщених осіб, що прибули до нас в евакуацію із зони бойових дій, та тих львів'ян, що живуть за межею бідності у Личаківському районі м. Львова.

 

 

 

 

 

 

Фото - автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХУ м. Львова

 

 

 


 

Переглядів: 153 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 20:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024