Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 2 » У Запоріжжі відкрили перший в Україні Центр розшуку зниклих безвісти за особливих обставин
13:29
У Запоріжжі відкрили перший в Україні Центр розшуку зниклих безвісти за особливих обставин

 

«ПЕРША ЛАСТІВКА» СИСТЕМИ РОЗШУКУ

 

 

 

 

 

 

Перший в Україні Центр із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин –

під час бойових дій та на тимчасово окупованих територіях, з’явився у Запоріжжі

 

Його відкрили за ініціативи Національної поліції України та за підтримки Групи Метінвест та комбінату Запоріжсталь.

Як розповіли на підприємстві, основною метою діяльності центру є підвищення ефективності слідчої та пошукової роботи та налагодження постійного зв’язку поліцейських з родинами безвісти зниклих. 

«Найважливіше – повернути всіх наших людей додому. Ми кооперуємо наші зусилля та активно співпрацюємо з усіма правоохоронними органами, аби зробити роботу ефективнішою. Впевнений, що цей Центр допоможе у пошуку безвісти зниклих під час бойових дій та на тимчасовою окупованих територіях України», – підкреслив очільник ОВА Юрій Малашко.

У центрі з розшуку безвісти зниклих працюватимуть понад 40 поліцейських – це слідчі, працівники кримінальної поліції, кіберполіцейські та спеціалісти-криміналісти. 

«Розшук безвісти зниклих – це питання, яке потребує нових підходів у вирішенні. Той досвід, який ми вже отримали, дозволяє ефективно проводити розшукові дії, встановлювати долі наших цивільних громадян та захисників. Усі кримінальні провадження та оперативно-розшукові справи, які перебувають у підслідності поліцейських нашої області та інших регіонів, ми збираємо тут – щоб у комунікації зі спеціалістами якісно проводити пошукові заходи», – каже начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько.

Правоохоронці проводитимуть опитування громадян, які заявили про безвісне зникнення, збір та обробку всього масиву інформації для встановлення можливого місцезнаходження зниклих людей – перебування у полоні, за кордоном або доведення факту загибелі. Зокрема на базі центру робитимуть відбір ДНК-зразків у біологічних родичів зниклих безвісти та в подальшому призначатимуть судові експертизи. 

Група Метінвест та «Запоріжсталь» надали підтримку у розміщенні першого в Україні Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Компанія із перших днів повномасштабного вторгнення допомагає державі виборювати її незалежність. Системно передає засоби захисту та боротьби українським оборонцям, реалізує масштабні проєкти з надання гуманітарної, психологічної та іншої допомоги мирним. Окрім того, фіксує у правовій площині злочини рф, подаючи обґрунтовані позови до Європейського суду у справах людини.

«Цей центр вкрай необхідний для фіксування та розслідування злочинів проти людини, які чинять російські війська проти українців на українській землі. Цивілізований світ має знати, які жертви несе наш народ через цю невмотивовану війну, розв’язану проти України. Тому Метінвест та «Запоріжсталь» надали підтримку у розміщенні цього центру у Запоріжжі. На жаль, роботи у встановленні правди та справедливості у злочинах проти українців цьому центру буде вистачати, однак це необхідно зробити з поваги до людей та закону», – підкреслив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

У разі, якщо ви втратили зв’язок з рідними та близькими, що залишилися на тимчасово окупованих територіях Запорізької області або мешкали чи перебували у місцевостях поблизу лінії зіткнення, звертайтеся до територіальних підрозділів поліції або за номером телефону:

 

Тел.: 095-450-41-86 та в месенджери WhatsApp, Telegram, Viber, Signal за вказаним номером.

 

Роман ВОЛОДИМИРОВ.



За джерелом:

http://www.golos.com.ua/news/193041

 

Фото - Групи Метінвест.

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 71 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 09:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024