Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 9 » День подорожі на повітряній кулі
22:17
День подорожі на повітряній кулі

 

 

ПЕРШІ КРОКИ ПОВІТРОПЛАВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Підкорення неба людиною почалося ще з часів Гомера і Геродота. Тоді народилася легенда про Ікара та Делала, котрі приліпили воском до плечей крила і полетіли. Та сонце розтопило віск, крила відпали, Ікар розбився. З тих пір у небо у такий спосіб не літав ніхто.

 

Так тривало до 9 січня 1793 року. Саме у той день французькому аеронавту Жан-П'єру Бланшару вдалося першому у світі полетіти повітрям на повітряній кулі в США. Тому на честь такого епохального подвигу засновано День подорожі на повітряній кулі.

Французький аеронавт піднявся на популярній на той час водневій повітряній кулі у Філадельфії і приземлився в штаті Нью-Джерсі, на сході США. Серед свідків польоту того дня були президент США Джордж Вашингтон та майбутні президенти: Джон Адамс, Томас Джефферсон, Джеймс Медісон та Джеймс Монро.

В Європі свій перший успішний політ на повітряній кулі Жан-П'єр Бланшар здійснив 2 березня 1784 року в Парижі, на заповненій воднем повітряній кулі на Марсовому полі.

Перший успішний пілотований політ повітряної кулі стався кількома місяцями раніше, 21 листопада 1783 року, коли Пілатр де Розьє і маркіз де Арланд піднялися в повітря у Версальському палаці на прив'язаній повітряній кулі з оболонкою, наповненою гарячим повітрям, побудованій братами Монгольф’є.

 

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/today

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 78 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 21:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024