Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 11 » МКІП і Червоний Хрест України співпрацюватимуть у межах програми «Ти як?»
23:10
МКІП і Червоний Хрест України співпрацюватимуть у межах програми «Ти як?»

СПІВПРАЦІ - МІЦНІТИ

 

 

 

 

 

 

МКІП і Товариство Червоного Хреста України співпрацюватимуть

в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

 

 

 

Сьогодні, 10 січня, в Міністерстві культури та інформаційної політики відбулось підписання Меморандуму про співпрацю МКІП з Червоним Хрестом України в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

 

 

 

 

 

 

«Такий проєкт однозначно суспільно значущий сьогодні, в умовах повномасштабної війни. І, якщо ми можемо, маючи певний ресурс як Міністерство, допомогти, ми обов’язково це робитимемо. Наразі маємо інфраструктуру та працівників закладів культури з вищою гуманітарною освітою. Якщо їх навчити правильно працювати з людьми, які потрапили в екстремальні стресові умови, то це вже буде першою психологічною допомогою», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Він запевнив, що в умовах війни для МКІП це пріоритетний напрям роботи, який спрямований на розширення психологічної підтримки українцям. 

 

 

 

 

 

 

Серед напрямів співпраці Міністерства та Товариства Червоного Хреста України: проведення тренінгів з першої психологічної допомоги для працівників закладів культури, надання психологічної підтримки для працівників та студентів закладів мистецької освіти, організація та проведення спільних заходів (зустрічей, круглих столів, семінарів, конференцій, навчальних програм), просвітницьких кампаній та реалізація спільних проєктів з інформування населення щодо важливих соціальних і безпекових питань.

 

 

 

 

 

 

«Співпраця з МКІП для нас дуже важлива, бо тільки разом ми зможемо значно розширити мережу надання першої психологічної допомоги, якої сьогодні так потребують всі українці», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

 

 

 

 

 

 

Участь у зустрічі взяли: т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко, начальник відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва, радниця з комунікацій МКІП Богдана Корнійчук, радник Генерального директора Товариства Червоного Хреста України Максим Зацерковний та керівник Департаменту реабілітації та підтримки Товариства Червоного Хреста України Анна Діденко.

 

За джерелом:

https://mcip.gov.ua/news/mkip-ta-tovarystvo-chervonogo-hresta-ukrayiny-spivpraczyuvatymut-v-mezhah-vseukrayinskoyi-programy-mentalnogo-zdorovya-ty-yak/

 

Фото – МКІП

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 94 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 07:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024