Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 17 » День творчості та натхнення
20:28
День творчості та натхнення

 

СВЯТО ЛЮДЕЙ МИСТЕЦТВА

 

 

 

 

 

 

17 січня відзначають незвичайне міжнародне свято – День творчості та натхнення.

 

Насправді, в році дуже багато різноманітних свят, присвячених тим чи іншим професіям. А ось дату, встановлену на честь творців, неможливо створити під однією назвою, оскільки творчість без натхнення однозначно існувати не зможе. Це два абсолютно невіддільні поняття.

Про те, як з'явилося це свято та чому його відзначають саме 17 січня, нічого не відомо. Тим не менш, воно вже міцно влаштувалося в календарі неофіційних свят і його із задоволенням відзначають люди, пов'язані з мистецтвом.

Зрозуміло, що цей день було включено до списку свят для того, щоб звернути увагу світового суспільства на діяльність людей мистецтва. Насправді, вони докладають титанічних зусиль для того, щоб створити шедевр у тій чи іншій творчій сфері, а тому цілком заслужено мають право на день у році для їх визнання та привітань.

Безперечно, натхнення є головною відмінністю творчих людей. Під ним мають на увазі можливість зробити щось від душі. Це азарт та захопленість, з якими легко «зрушити гори». Завдяки натхненню відбувається концентрація зусиль на виконання завдання, людина присвячує себе його реалізації.

Цікаво, що раніше вважалося, що натхнення з'являється завдяки музам – покровителькам усіляких наук та мистецтв. Люди завжди намагалися отримати їхню прихильність, придумуючи для цього ритуали та обряди. Деякі знамениті люди мали цілком реальні музи. Наприклад, у Сальвадора Далі – Гала, у Ростислава Братуня – Неоніла, в Олеся Гончара – Валя  тощо.

День творчості та натхнення ніколи широко не відзначався, проте між людьми, пов'язаними з якимось мистецтвом, часто існують свої традиції. Вони збираються невеликими групами, влаштовують творчі вечори, діляться ідеями, результатами робіт, надихаються зрештою енергією один одного.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/january/17/day-of-creativity-and-inspiration

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 74 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 17:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024