Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 25 » Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та ООН понад 800 разів відвідали місця утримання російських полонених
11:23
Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та ООН понад 800 разів відвідали місця утримання російських полонених

 

ПРАВДА - ГІРКА

 

 

 

 

 

 

 

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста від

 початку війни здійснили вже 478 візитів до місць утримання російських

військовополонених, а Моніторингова місія ООН - 344 візити.

 

 

Про це під час засідання Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС України повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк, передає кореспондент Укрінформу.

 

"Станом на 1 січня 2024 року МКЧХ провів 478 візитів. Це мається на увазі, якщо один день під візит рахувати. Моніторингова місія ООН - 344 візити, Європейський комітет із запобігання катуванням - 14. І я думаю, що всі ці міжнародні організації підтвердять, що кожне звернення до нас із проханням допустити і провести місію було задоволено", - зазначив він.

За словами представника Координаційного штабу, якщо є бажання якоїсь національної моніторингової місії з будь-якої країни здійснити такий візит, "то ми без питань організуємо цей процес і ви переконаєтеся, як живуть ті, кого ми тримаємо у полоні".

Таранюк акцентував увагу на тому, що стан людей, які повертаються до України із РФ, і тих, кого українська сторона передає російській, кардинально відрізняється.

За його словами, величезною проблемою є тотальний недопуск міжнародних контролюючих організацій до полонених українців у рф.

"Є цих 2828 людей, звільнених з полону (рф - ред.), і ні одна людина з них не бачила ні представника ООН, ні МКЧХ. І це за два роки широкомасштабної війни. Відповідно, питання допуску - надкритичне і надважливе", - наголосив він.

Як повідомлялося, Уряд України виділив понад 34 млн грн на ремонт одного із таборів для утримання полонених росіян.

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3817717-predstavniki-cervonogo-hresta-i-oon-ponad-800-raziv-vidvidali-misca-utrimanna-rosijskih-polonenih.html

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 103 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 11:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024