Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 27 » Стверджують, що це ефективно і безпечно. В Узбекистані винайшли їстівну вакцину від коронавірусу на основі помідорів
09:12
Стверджують, що це ефективно і безпечно. В Узбекистані винайшли їстівну вакцину від коронавірусу на основі помідорів

 

ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНІ ТОМАТИ

 

 

 

 

 

 

 

Узбецькі вчені заявили про створення революційної їстівної вакцини від коронавірусу.

 

 

Нову вакцину, що отримала назву TOMAVAC, розроблено на основі генетично модифікованих томатів, які експресують субодиницю RBD білка S1 SARS-CoV-2.

Цей метод розроблення вакцини відрізняється від традиційних парентеральних вакцин, оскільки активізує не тільки системний, а й слизовий імунітет, що, за словами вчених, може забезпечити більш довгостроковий та ефективний захист від передання вірусу.

Автори стверджують, що основна проблема наявних вакцин від коронавірусу полягає в тому, що вони вводяться внутрішньом'язово, тобто не перешкоджають реплікації вірусу на слизовій оболонці. Їхня ж розробка відрізняється тим, що надає як загальний, так і місцевий імунітет від хвороби.

Розробка TOMAVAC включала створення трансгенних томатів з геном S1 SARS-CoV-2 і контроль успішності трансформації з використанням ПЛР-ампліфікації.

Експерименти з вирощування трансгенних рослин були проведені з дотриманням усіх необхідних протоколів і стандартів, пишуть автори у своїй науковій статті.

Очікується, що їстівна вакцина запропонує екологічно безпечнішу й економнішу альтернативу парентеральним вакцинам, які потребують спеціальних умов зберігання і транспортування.

Незважаючи на потенційні перспективи цього новаторського підходу, вчені закликають до подальших досліджень і тестувань перед широким впровадженням у медичну практику.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

 

Автор: Кіра Борисіхіна

 

За джерелом:

https://health.nv.ua/ukr/medicine/v-uzbekistani-vinayshli-vakcinu-vid-koronavirusu-na-osnovi-pomidoriv-50382932.html

 

Фото – mininnovation.uz

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 71 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 13:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024