Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 28 » На Львівщині створюють українсько-німецький центр із виготовлення антибіотиків
10:45
На Львівщині створюють українсько-німецький центр із виготовлення антибіотиків

МЕДИКАМЕНТІВ - ПОБІЛЬШАЄ

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині створюють «CENtR», де українські

та німецькі фахівці виготовлятимуть антибіотики.

 

Про це повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

“Українсько-німецький центр зразкових досліджень природних сполук (CENtR) втілюватиме у життя біотехнологічна компанія TзОВ «Експлоджен» спільно з Інститутом фармацевтичних досліджень Саарланду імені Гельмгольца у партнерстві з науковцями кафедри генетики та біотехнології Львівського університету. За попередніми даними, CENtR розпочне свою роботу вже в середині 2024 року”, - йдеться в дописі.

Як зазначив науковий співробітник кафедри генетики та біотехнології біологічного факультету професор Богдан Осташ, для науковців CENtR пріоритетним стане пошук протибактерійних сполук.

“Це викликано нагальною потребою у нових антибіотиках, які були б дієвими проти хвороботворних бактерій, що стійкі до усіх наразі відомих медичних препаратів», – пояснив Осташ.

За словами науковця, якщо проблему стійкості до антибіотиків у світі не вирішити у найближчі роки, то до 2050 року це призведе до додаткових 10 мільйонів смертей і фінансових втрат у розмірі 80 трильйонів євро.

Зазначається, що ця проблема є гострою і для України. Адже неконтрольоване використання низки антибіотиків «останньої надії» на лінії фронту, за неможливості дотримання гігієни, починає звужувати коло антибіотиків, якими можна лікувати поранених.

“Тому для України розвиток власної дослідницької та виробничої бази для антибіотичної промисловості є невідкладним завданням. Сьогодні на ринку виробництва антибіотичних субстанцій домінують Китай та Індія. Будь-який намір цих країн щодо припинення чи навіть зменшення постачання антибіотиків може мати для України колосальні безпекові ризики”, - наголосили в ОВА.

Роботою центру керуватимуть провідні німецькі та українські вчені, а команда науковців CENtR – це здебільшого працівники чи випускники біологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, які стажувалися у провідних наукових закладах світу і мають великий досвід у дослідженні хімії та біології природних сполук.

Як повідомлялося, у лютому планується запуск пілотного проєкту «Укрпошта-Ліки» із доставки та продажу медикаментів на деокупованих і прифронтових територіях

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-health/3817837-na-lvivsini-stvoruut-ukrainskonimeckij-centr-iz-vigotovlenna-antibiotikiv.html

 

Фото – Львівська ОВА/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 70 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 08:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024