Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 29 » В Національному реабілітаційному центрі «Нескорені» - успішно пройшов реабілітацію поранений на війні «Фізрук»
12:29
В Національному реабілітаційному центрі «Нескорені» - успішно пройшов реабілітацію поранений на війні «Фізрук»

 

ГРА У БАСКЕТБОЛ – ТЕПЕР НЕ ПРОБЛЕМА

 

 

 

 

 

 

 

Він це зробив! Триочковий кидок біонічною рукою! Вчитель фізичної культури,

котрий втратив руку на війні, здійснив свою мрію через 5 місяців після реабілітації:

за допомогою нового протеза закинув баскетбольний мʼяч прямо у кошик.

 

 

Відновлення, лікування, а потім і протезування, для «Фізрука» провели у комплексі у Національному реабілітаційному центрі «Нескорені» (м. Львів), до створення якого минулого року долучилося і Товариство Червоного Хреста України, про що ми вже повідомляли.

 

 

 

 

 

 

32-річний Валентин Анохін із села на Рівненщині, де до повномасштабного вторгнення працював вчителем фізичної культури. Навесні 2022 року педагога мобілізували. А влітку 2023-го на Куп‘янсько-Лиманському напрямку Валентин зазнав важкого поранення - в трьох метрах від нього розірвався танковий снаряд. “Фізрук” дивом вижив, але втратив ліву руку.

 

Після час лікування та відновлення у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вчитель-захисник найбільше переймався тим, чи зможе знову навчати дітей гри у баскетбол та закидувати триочкові. Аби і далі вправлятися з м’ячем звичайного протеза недостатньо, потрібен високотехнологічний. Тож наша мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити вчителеві біонічну кінцівку.

 

 

 

 

 

 

«Я дуже чекав на свою штучну руку. За час після поранення я вже звик справлятися багато з чим і однією рукою. Але, коли одягнув протез, то відчув як полегшилася щоденна рутина. Тепер я можу робити все вдвічі швидше», - ділиться відчуттями захисник. Але найголовніше, що здійснилась мрія Валентина. Можливості біонічної ріки повернули йому здатність знову грати у баскетбол.

 

А от чи зможе Валентин повернутися до вчителювання, чи і надалі залишиться на військовій службі - наразі невідомо. Це рішення буде ухвалювати військово-лікарська комісія.

 

 

 

 

 

 

Отримати такий функціональний і дороговартісний протез Валентин зміг завдяки спільному проєкту Національного реабілітаційного центру та благодійної платформи dobro.ua - “Протези для Незламних”. Збір на біонічні руки для захисників триває:

https://dobro.ua/project/unbroken/

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=364841639596904&set=pcb.364843629596705

 

Фото – UNBROKEN UkraineЇФейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 80 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 05:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024