Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Січень » 29 » Характер за улюбленим жанром музики: реп - для екстравертів, джаз - для інтелектуалів
16:47
Характер за улюбленим жанром музики: реп - для екстравертів, джаз - для інтелектуалів

 

МУЗИКА, ЯКУ ЛЮБИШ, УНАОЧНЮЄ ХАРАКТЕР

 

 

 

 

 

 

 

Характер людини та її музичні уподобання тісно пов'язані.

За улюбленим жанром можна визначити, що ви за особистість.

 

 

Більшість людей не уявляють свого життя без музики і слухають її щодня. Хтось насолоджується класичними мелодіями, хтось слухає тільки українські пісні, а деякі люди вважають себе меломанами. Якими б не були ваші уподобання, музика важлива для всіх нас.

 

 

 

 

 

 

Вчені намагаються розібратися, чи пов'язані улюблений жанр музики і характер людини. Численні дослідження показують, що такий взаємозв'язок існує. Наприклад, один з експериментів показав, як впливає жанр музики на людину.

Ми розповімо, як можна визначити характер за жанром музики і які мелодії подобаються інтелектуалам.

 

 

 

 

Реп та хіп-хоп

 

Реп і хіп-поп - це весела і енергійна музика, яка часто подобається товариським і соціально активним людям. Наукове дослідження показало, що жанр музики і характер людини мають взаємозв'язок: любителі репу є екстравертами, але при цьому вони менш сумлінні.

Тексти таких пісень часто описують різні соціальні ситуації і проблеми в спілкуванні, тому реп близький товариським людям. Любителі хіп-хопу і репу мають високу самооцінку і не дозволять себе ображати.

 

 

 

 

 

 

Джаз та класична музика

 

Люди, які насолоджуються джазом та класичними композиціями, відкриті до нового досвіду і не бояться змін, прагнуть до постійного саморозвитку. Згідно з дослідженнями, жанр музики та інтелект взаємопов'язані. Люди з розвиненим інтелектом люблять складну і різноманітну музику, якими є джаз і класика.

Також любителі класики і джазу мають розвинені естетичні смаки. Ще однією особливістю таких людей, згідно з науковими дослідженнями, є упевненість у собі. Вони високо оцінюють свої розумові здібності і не бояться виділятися з натовпу. Також дослідження встановили, що любителі класики (та іншої впорядкованої музики), є відповідальними і сумлінними.

 

 

 

 

 

 

Рок

 

Які люди слухають рок? Досліджуючи характер по музиці, тест визначає любителів року як врівноважених і логічно мислячих. Всупереч стереотипам, такі люди не схильні до перепадів настрою. Любителі року не дуже відповідальні: часто порушують обіцянки, зривають терміни, спізнюються. У роботі вони не проявляють працьовитість, але це не стосується творчості - тут вони викладаються на 100%.

Якщо у вашому плейлисті переважають сумні і депресивні рок-композиції, то ви маєте високий рівень нервозності і не впевнені в собі.

 

 

 

 

 

 

Поп

 

Дослідження показали, що любителі поп-музики товариські і ввічливі. У будь-якій справі вони проявляють працьовитість, відповідальність і усвідомленість. Любителі поп-пісень відрізняються емоційною стійкістю, але при цьому вони консервативні і важко приймають зміни. Серед них рідко зустрічаються творчі особистості. Вони більш схильні до суспільних стереотипів і засмучуються, коли доводиться змінювати звичний спосіб життя.

 

 

 

 

 

 

Метал

 

Важкі гітарні рифи та гроул приваблюють людей з логічним і відкритим мисленням, які не є консерваторами. Тест на характер по улюбленій музиці визначає таких людей як "білих ворон". Але інакшість їх не засмучує, а викликає гордість. Також такі люди дуже творчі.

Хоча метал-музика є дуже експресивною і яскравою, любителі такого жанру навпаки доволі спокійні. Дослідження показують, що такі слухачі емоційно стабільні і рідко мають нервові зриви. Однак вони не дуже відповідальні в роботі.

 

 

 

 

 

 

Електронна  і танцювальна музика

 

 

Ці жанри подобаються доброзичливим і екстравертним людям, які важко переносять самотність. Це творчі, непосидючі і активні люди. Зміни їх не лякають. У роботі вони менш добросовісні, ніж любителі поп-музики.

 

 

 

 

 

 

Інді-музика

 

Інді - це будь-яка незалежна і видана без великих лейблів музика. Ось яку музику слухають інтроверти. Любителі незалежних пісень не дуже товариські і вкрай творчі, з багатою уявою і потребою в самовираженні. Вони мають критичне мислення і менше піддаються впливу стереотипів.

 

 

 

 

 

 

Фолк

 

Любителі фолку - спокійні і доброзичливі люди, готові допомогти близьким. Це справжні мислителі, які використовують музику як зарядку для розуму. Їх вирізняє широта поглядів, ерудованість, стійкість до забобонів. На роботі любителі фолку є трудоголіками.

 

Автор - Катерина Пулатова

 

 

За джерелом:

https://www.unian.ua/curiosities/harakter-po-zhanru-muzyki-psihologicheskiy-test-12526851.html

Колаж - УНІАН

Фото –  ua.depositphotos.com

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 15:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024