Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 1 » Робота галузі охорони здоров’я Львівської області у воєнний час: підсумки 2023 року
10:06
Робота галузі охорони здоров’я Львівської області у воєнний час: підсумки 2023 року

2023 РІК – РІК НЕВТОМНОСТІ

 

 

 

 

 

 

 

Про результати роботи медичної галузі за 2023 р. розповіла 30 січня

т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Наталія Літвінська

під час брифінгу у Медіацентрі при Львівській ОВА.

 

 

Пріоритетними напрямками медичної галузі на 2023 рік були: 

  • організація роботи закладів охорони здоров’я в умовах війни; 
  • реалізація реформи галузі охорони здоров’я, впровадження нових електронних сервісів;
  • реалізація основної організаційно-методичної функції департаменту;
  • управління якістю;
  • післядипломна освіта; 
  • інформаційно-профілактична робота.

Як на початку повномасштабного вторгнення російської федерації, так і у 2023 році, медична галузь охорони здоров’я продовжила надавати допомогу військовослужбовцям. У цивільних ЗОЗ Львівщини надали допомогу 10542 військовим, у тому числі 1904 пораненим, 1724 травмованим, 6914 з іншими захворюваннями. На реабілітаційне лікування направили 1024 військовослужбовців, з них за кордон – 520. Також для Збройних Сил України передали 103 машини швидкої медичної допомоги. 

У Львівській області діє комплексна програма підтримки галузі охорони здоров'я на 2021-2025 роки. У межах програми сума видатків на медичну допомогу військовим минулоріч становила 139 742 тисяч гривень. Зокрема, це забезпечення медикаментами та засобами медичного призначення під час лікування та реабілітації, забезпечення проведення медичних оглядів та обстежень, забезпечення безбар’єрності та доступності, тощо. 

Також медична галузь продовжила допомагати внутрішньо переміщеним особам. Амбулаторну допомогу отримали 170 719 ВПО, у тому числі 122 513 – дорослих та 48 206 дітей. Стаціонарну допомогу отримали 22 370 ВПО, в тому числі 16 398 дорослих та 5 972 дітей. Лікарі прийняли 663 пологів, народилося 669 дітей.

На лікування за кордон за період війни евакуювали 1722 особи, повернулись в Україну 331 особа, лікування за кордоном організували для 560 дітей. 452 особи у 2023 році евакуювали поїздами «Лікарі без кордонів» до Львівської області.

«Серед основних викликів, з якими зіткнулася медицина Львівщини у 2023 році – це затвердження спроможної мережі та плану розвитку Госпітального округу Львівської області, створення системи реабілітаційної і післяреабілітаційної інтегрованої допомоги та скоординованого маршруту отримання послуг від обласного рівня до рівня громади для людей, які потребують допомоги», – розповіла Наталія Літвінська.

Нагадаємо, у Львівській області успішно реалізують комплексну програму Охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, а також впроваджують Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала Перша Леді України Олена Зеленська.

Також впродовж 2023 року реалізували низку цифрових проєктів в Електронній системі охорони здоров’я: рецептурні ліки, імуносупресивні, знеболювальні ліки, тест-смужки для глюкометрів за е-рецептом, COVID-сертифікати для пацієнтів, які отримали щеплення за кордоном, цифровізація військово-лікарських комісій. Зокрема, запровадили електронну систему епідеміологічного нагляду (ЕСЕН) та розширили її функціонал. В межах UNITED24 зібрали понад 1,5 млрд грн. для потреб охорони здоров’я.

У 2023 році збільшили видатки на забезпечення лікування рідкісних та орфанних захворювань дорослого та дитячого населення Львівської області. На лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виділили 8,0 млн грн. Медикаментів для лікування дітей зі СМА у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі закупили на 10,3 млн грн.

«2022 рік – був роком незламності. 2023 рік Міністерство охорони здоров’я оголосило роком невтомності. Ми продовжуємо інтенсивно працювати, не втрачаючи темпу, враховуючи виклики часу та збільшуючи наші можливості», – наголосила Наталія Літвінська.

 

Довідково:

 

З Департаментом охорони здоров'я ЛОВА Український Червоний Хрест Львівщини має підписаний Меморандум про взаємодопомогу і підтримку. Тож  у здобутках львівських медиків є частка допомоги і червонохрестівців Львівської обласної організації ТЧХУ.

Детальніше ознайомитись зі звітом ви можете за посиланням: 4Презентація звіт _2023.pptx

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/91013

 

Фото – ЛОВА/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 79 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 21:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024