Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 2 » Вчені назвали продукт, який врятує людство від голоду в разі ядерної зими
15:55
Вчені назвали продукт, який врятує людство від голоду в разі ядерної зими

 

ЖИТТЯ  - ПЕРЕМОЖЕ СМЕРТЬ

 

 

 

 

 

 

Вчені вигадали альтернативне джерело їжі, яке врятує

величезну кількість життів після катастрофічної ядерної війни.

 

 

Ядерна війна занурить планету в глибоку ядерну зиму. У гіршому випадку обмін ударами між країнами призведе до викиду до 150 млн тон сажі в атмосферу Землі. Це зменшить температуру поверхні до 9 °C, що призведе до падіння світового виробництва продовольства на 90%.

Однак автори нового дослідження виявили, що протягом 9-14 місяців після ядерної війни можна буде збирати величезні масиви водоростей, вирощених у Мексиканській затоці та по всьому східному узбережжю. Це допоможе прогодувати до 1,2 млрд людей.

Ферми з вирощування морських водоростей можуть замінити 15% продуктів харчування, які зараз споживають люди, а також забезпечать 50% поточного виробництва біопалива та 10% кормів для тварин. Вчені опублікували результати дослідження у журналі Earth’s Future.

 

 

 

 

 

 

У попередньому дослідженні вчені змоделювали апокаліптичні наслідки ядерної війни. Тепер експерти змоделювали зростання сільськогосподарських культур за умов, де температура не падає так різко — у тропічних океанах.

Модель показала, що ферми з вирощування водоростей не просто виживуть, а й процвітатимуть і розширюватимуться в міру падіння температури поверхні. Все через те, що холодніше повітря змусить поверхневі води опускатися сильніше, збільшуючи циркуляцію багатої поживними речовинами води з глибин, щоб замінити її.

Оскільки йод у морських водоростях може бути токсичним для людини у великих кількостях, їх використання переважно буде непрямим. Проте вони стануть у пригоді для годівлі тварин та виробництва біопалива, що звільнить уцілілі орні землі для вирощування інших культур. Це допоможе людям пережити ядерну зиму доти, доки через десятиліття клімат не почне відновлюватися.

 

За джерелом:

https://t4.com.ua/science/vcheni-nazvaly-produkt-yakyj-vryatuye-lyudstvo-vid-golodu-v-razi-yadernoyi-zymy/

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 21:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024