Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 5 » Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день ерудита - International Erudite Day
17:55
Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день ерудита - International Erudite Day

 

НЕОФІЦІЙНЕ СВЯТО  ІНТЕЛЕКТУАЛІВ

 

 

 

 

 

 

Це свято відзначають 5 лютого. Воно присвячене людям, котрі обдаровані від

природи і мають набутий під час саморозвитку інтелект, який відзначає лідерів

від звичайних людей.

 

 

Зазначимо, що ерудованість в жодному випадку не пов’язана з вищою освітою. Не кожну людину, що здобула вищу освіту та навіть отримала диплом з відзнакою, можна назвати ерудитом.

Багатогранно розвинена людина постійно самовдосконалюється, залюбки читає різноманітну літературу, має широкий кругозір інтелектуала. 

Це неофіційне свято, воно не позначене червоною позначкою у календарі та не відоме широкому загалу людей. Проте кожна людина з неабиякими інтелектуальними здібностями має знати про його існування. Мета свята не тільки визначити найерудованіших представників людської раси, але й заохотити кожного до саморозвитку.

 

ЯК ВИНИКЛО СВЯТО?

 

На жаль, про історію походження самого свята нічого невідомо. Проте саме слово “ерудиція” має латинське походження та означає просвітленість. А ерудит – це всебічно освічена людина з багатими знаннями з різних царин науки. В давнину ерудитами називали вчених, які не тільки глибоко заглиблювались у свою галузь, але й робили свідомі висновки з вивченого та позбувалися свого невігластва.

Найкращими представниками ерудованих людей були стародавні єгиптяни, римляни та греки. Вони глибоко замислювалися про природу світу, особливості людини, заглиблювалися у різні наукові дослідження, філософію, мистецтво тощо. Своїм корінням більшість сучасних наук походять саме від цих стародавніх цивілізацій.

 

 ЕРУДИТИ МИНУЛОГО

 

До списку видатних ерудитів минулого можна віднести великого вченого та художника Леонардо да Вінчі, німецького мислителя, поета і драматурга Йоганна Вольфганга фон Гете, великого політичного діяча, одного із засновників США Бенджаміна Франкліна.

На відміну від спеціалістів вузьких галузей, котрі розвиваються тільки в одному напрямку, ерудити одночасно вивчають різні напрямки знань. Так, Ісаак Ньюттон був не тільки видатним фізиком та математиком, він залишив свій слід в історії та як великий філософ, оскільки постійно вдавався в питання: «Як влаштований наш світ?».

 

IQ ТЕСТИ

 

На початку 1900-х років почали з’являтися різноманітні тести на визначення рівня IQ. Відповідно до них більшість представників homosappiens набирають 100 балів, 2,5% населення нашої планети перевищують позначку 130 балів та лише у вибраних (0,5%) рівень інтелекту перевищує позначку в 140 балів, саме вони вважаються геніальними.

228 балів – саме такий рівень інтелекту продемонструвала Мерилін Во Саван, якій на момент тесту виповнилося 10 років. Це відбулося в 1956 році в Сполучених Штатах Америки. Сьогодні Мерилін працює журналісткою та не виділяється жодними видатними досягненнями.

Вчені стверджують, що рівень інтелекту передається спадково. Вірогідність цього факту досить велика та сягає 70%.

В останні роки довіра до всіляких результатів текстів IQ різко знизилась. Вчені стверджують, що вони погано характеризують рівень інтелекту.

 

ЯК СТАТИ  ІНТЕЛЕКТУАЛОМ?

 

Попри те, що ерудованість – якість, яка не набувається людиною з народження, високого інтелектуального рівня все ж можна досягнути. Головна характеристика ерудита – це прояв зацікавленості до питань з різних наукових сфер. Ніколи не пізно розпочати вивчення нової, невідомої до цього часу науки чи опанувати іншу професію. Людині, яка постійно займається самоосвітою, не загрожує виникнення хвороби Альцгеймера, оскільки її мозок постійно працює, утворюючи нові нейронні зв’язки.

Не варти прагнути до досконалості. Щоб стати ерудитом, не обов’язково прискіпливо вивчати кожне питання. Достатньо в загальному володіти питаннями з різних сфер науки.

Необхідно ставити перед собою конкретні цілі, які можливо досягти, та докладати неабияких зусиль до їх досягнення. Всі видатні ерудити володіли неабиякою працездатністю. Якщо перед вами стоїть велика мета, її варто розподілити на невеликі, послідовні цілі.

 

ЯК ВІДЗНАЧАТИ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Обізнана та інтелектуально розвинена людина не тільки постійно займається самоосвітою, але й демонструє свої знання перед іншими. Саме тому надзвичайно популярними є ігри та розваги, які дозволяють проявити свою обізнаність, кмітливість та підкованість в різних сферах знань.

Тихого лютневого вечора поціновувачі інтелектуального змагань мають змогу зібратися у відповідній компанії, щоб пройти цікавий квест чи розгадати пару заплутаних ребусів.

Якщо ви полюбляєте читати, до ваших послуг бібліотека чи книгарня, де можна знайти цікаву книгу, яку ви ще не читали.

Конкурси та квести дозволяють визначити інтелектуальний рівень та дають певного стусана до подальшого саморозвитку.

 

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ  ІНТЕЛЕКТУАЛІВ?

 

Насправді тут нема якихось вікових обмежень. Влаштувати свято можуть дорослі як для себе, так і для своїх дітей. Однак, є такий стереотип, що ерудиція розвивається у тих, хто здобуває знання, тобто в учнів шкіл та студентів. Та не завжди можна сказати, що всі вони достатньо ерудовані. Навіть найсумлінніші студенти почасти тільки зазубрюють лекції, а не осмислюють прочитане.

Проте в середовищі тих, хто навчається, зустрічаються такі, що мають відповідні інтелектуальні здібності та бажають їх продемонструвати. Саме для них в межах навчальних закладів на День ерудита проводяться різні заходи та тематичні ерудитні ігри та вікторини.

Після закінчення інтелектуальних конкурсів та змагань відбувається нагородження переможців. До речі, переможцями можуть бути як команди в цілому, так і окремі її учасники.

Подібні заходи розвивають у юнаків та дівчат бажання навчатися, отримувати нові знання, займатися самоосвітою та саморозвитком.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-erudyta/

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 565 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 6
6 canada pharmaceuticals online generic  
0
Hey there! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

5 Лендинги для строителей  
0
Лендинг для строителей за 29990р с конверсией 12% в заявку - за 5 дней и почти без вашего участия.

Подробности или заказать
ТГ - https://t.me/i_lomak
WhatsApp - https://wa.me/79587617884

За 8 лет 415 довольных клиентов.

Пример 1 - http://lidgen-legend.tilda.ws/stroitelstvo-domov
Пример 2 - https://lidgen-legend.tilda.ws/stroitelstvo

4 pharmacy online prescription  
0
Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything. Nevertheless think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with pics and clips, this website could definitely be one of the most beneficial in its field. Good blog!

3 canadian pharmaceuticals online  
0
Hello, I enjoy reading through your article post. I like to write a little comment to support you.

2 canadian pharmaceuticals online safe  
0
Greetings from Ohio! I'm bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't wait to take a look when I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing blog!

1 canada drugs online  
0
What's up, everything is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data, that's genuinely excellent, keep up writing.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 05:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024