Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 9 » Міжнародний день стоматолога - Іnternational Dentist Day
16:51
Міжнародний день стоматолога - Іnternational Dentist Day

 

ВІТАЄМО - МАЙСТРІВ  СЯЮЧИХ  УСМІШОК!

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 9 лютого святкують професійне свято – Міжнародний день стоматолога.

 

Цей день присвячений пам'яті християнської мучениці Аполлонії Олександрійської, яка часто асоціюється із цією професією. Сьогодні особливий день, присвячений святкуванню та визнанню важливої ролі стоматології у забезпеченні громадського здоров'я.

 

Історія стоматології та Дня стоматолога

 

Насправді, стоматологія існує дуже давно. Фактично, одні з найстаріших свідчень стоматології, які ми маємо, були виявлені між шостим і четвертим століттям до нашої ери. Стоматологія відіграє значну роль у забезпеченні громадського здоров'я. Професійні стоматологи не тільки лікують захворювання порожнини рота, але й попереджають їх розвиток, проводячи профілактичні огляди та надаючи рекомендації щодо догляду за зубами.

Ідея створення Міжнародного дня стоматолога з'явилася у контексті постійного розвитку стоматологічної науки та практики. Лікарі-стоматологи, усвідомлюючи важливість своєї професії, прагнули привернути увагу громадськості до проблем ротової порожнини та підкреслити роль стоматології в системі охорони здоров'я.

 

Цілі та завдання Міжнародного дня стоматолога

 

Сьогоднішнє професійне свято ставить перед собою кілька важливих цілей. По-перше, це підвищення суспільної свідомості щодо важливості регулярного відвідування стоматолога для підтримки здоров'я зубів та ясен. По-друге, цей день покликаний акцентувати увагу на попередженні стоматологічних захворювань та пропаганді правильного догляду за ротовою порожниною. Нарешті, лікарі-стоматологи використовують цей день для обміну досвідом, підвищення своєї кваліфікації та обговорення сучасних тенденцій у галузі стоматології.

 

Як відзначають день стоматолога у різних країнах?

 

У багатьох країнах цього дня проводяться безкоштовні стоматологічні консультації, лекції про правильну гігієну ротової порожнини, майстер-класи з чищення зубів, а також різноманітні акції, спрямовані на привернення уваги громадськості.

Ви давно були у стоматолога? Сьогодні ідеальний час, щоб позбавитися звички уникати цього і просто перевірити зуби! Багато хто з нас не завжди зацікавлений у тому, щоб перевірити свої зуби, але потрібно підкреслити, що порятунок від карієсу є ключем до довгого та здорового життя. Немає нічого чарівнішого за яскраву посмішку!

Давайте сьогодні поздоровимо всіх стоматологів з професійним святом!

Нехай пацієнти не кричать, нехай робота не дратує, нехай статки з кожним днем зростають, нехай щастя буде чистим, світлим і бездоганним, як усмішка голлівудської зірки!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/february/09/international-day-of-dentist

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 77 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 02:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024