Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 14 » Міжнародний день самотності - International Quirkyalone Day
21:39
Міжнародний день самотності - International Quirkyalone Day

 

СВЯТО  КВІРКІАЛОНІВ

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день самотності (International Quirkyalone Day) або Міжнародний

день самотніх людей, що відзначається 14 лютого, є аналогом Дня святого Валентина.

 

Це не антиромантичне чи антивалентинівське свято, а скоріше свято любові до себе, індивідуальності та різноманітних форм любові, які збагачують наше життя, включаючи романтичну, платонічну та сімейну любов.

Цей День для всіх, хто цінує свою незалежність і водночас цінує глибокі, змістовні стосунки.

Поняття “Quirkyalone” було придумано Сашею Каген (Sasha Cagen) у 2003 році в результаті її роздумів про особисту задоволеність і суспільний тиск на романтичні стосунки. Кейген визначила квіркіалонів як людей, яким подобається бути самотніми або проводити час на самоті, які вважають за краще чекати на потрібну людину, а не ходити на побачення заради стосунків. Ця філософія наголошує на тому, що щастя можна знайти всередині себе, незалежно від статусу стосунків.

 

ФІЛОСОФІЯ QUIRKYALONE

 

Міжнародний день самотності – це свято індивідуальності та віри в те, що кожна людина є цілісною сама по собі. Він кидає виклик комерціалізованому наративу романтики, який часто змушує людей відчувати себе виключеними, якщо вони не відповідають традиційній моделі життя в парі.

 

 

 

 

Міжнародний день самотніх людей заохочує людей приймати свою унікальність, незалежно від того, чи вони самотні, чи перебувають у стосунках, чи десь посередині між ними.

 

ЯК СВЯТКУВАТИ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

 

 

 

 

 

  • Офіційною квіткою руху quirkyalone є маргаритка, що символізує простоту і чистоту духу.
  • Міжнародний день самотніх людей можна святкувати по-різному, зосереджуючись на любові до себе та індивідуальності без матеріалістичних атрибутів Дня святого Валентина.
  • Можна спробувати новий рецепт, дослідити нову частину міста, влаштувати піжамну вечірку, переставити меблі, відправитися на шопінг в комісійний магазин, зайнятися творчістю наодинці або з друзями і навіть влаштувати або відвідати вечірку quirkyalone.

 

 

QUIRKYALONE ПРОТИ QUIRKYTOGETHER

 

 

 

 

 

 

Хоча цей день може здатися більш орієнтованим на самотніх людей, будь-хто може взяти участь у святкуванні. Ті, хто перебуває у стосунках, відомі як “квіркітогетери”, заохочуються святкувати свою індивідуальність в рамках партнерства. Цей день присвячений вивченню способів жити повноцінним життям, підкреслюючи, що повноцінність приходить зсередини, а не від статусу стосунків.

 

ГЛОБАЛЬНІ СВЯТКУВАННЯ

 

З моменту свого заснування Міжнародний день самотніх людей відзначається у понад 40 містах на чотирьох континентах. Засновниця цього дня Саша Кейген ще більше популяризувала цю концепцію своєю книгою “Quirkyalone: Маніфест для безкомпромісних романтиків”, пропонуючи рекомендації для тих, хто ототожнює себе з філософією quirkyalone або цікавиться нею.

Міжнародний день самотності відзначають з кількох причин. Він стимулює творчість, надаючи час для самопізнання та самовираження. Він оспівує справжню романтику, яка не залежить від того, чи є вона частиною пари, пропагуючи любов до себе та ідею про те, що людина є цілісною сама по собі. Найважливіше те, що це свято охоплює всіх, незалежно від статусу їхніх стосунків, виховуючи почуття приналежності та самоповаги.

Міжнародний день самотності – це свідчення сили любові до себе і важливості визнання різних форм любові, які існують за межами романтичних стосунків. Це день, щоб відсвяткувати індивідуальність, незалежність і радість від зв’язків, які поважають особисту свободу. Незалежно від того, чи ви самотні, чи перебуваєте у стосунках, чи десь посередині між ними, 14 лютого – це день вшанування дивакуватої самотності в кожному з нас.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-samotnosti/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 85 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 06:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024