Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 15 » Мер Львова А. Садовий і начальник ЛОВА М. Козицький розповіли подробиці ранкового ракетного удару по місту
09:52
Мер Львова А. Садовий і начальник ЛОВА М. Козицький розповіли подробиці ранкового ракетного удару по місту

ПОНАД 10 РАКЕТ – ОДНЕ ВЛУЧАННЯ

 

 

 

 

 

 

Внаслідок ракетного удару постраждали 3 мешканців міста, а в 18

житлових будинках по вул. Науковій вибило вибуховою хвилею вікна.

 

Вранці 15 лютого росіяни ракетами атакували Львів. Унаслідок обстрілу є влучання в обʼєкт інфраструктури районі вул. Наукової, в кількох будинках пошкодженні вікна, двоє людей травмовані.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що за попередньою інформацією, на Львівську область летіло понад 10 ракет.

«ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж маємо одне попадання у об’єкт інфраструктури. Вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках на вулиці Науковій, також зачепило школу. На місці працюють оперативні служби. Встановлюємо наслідки атаки», – йдеться в повідомлення.
Вул. Наукова тимчасово перекрита, автобуси курсуватимуть по вул. Володимира Великого. Трамвай №3 курсує без змін.

Як розповів голова ЛОВА Максим Козицький, під час ранкової атаки на Львів постраждали двоє людей – чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Згодом ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі.

«Допомогу їм надали на місці. Зафіксували влучання в обʼєкт інфраструктури у Львові. Триває пожежа», – зазначив Максим Козицький.

Він додав, що також ракета влучила у землю, неподалік житлових будинків на вулиці Науковій. Пошкоджені вікна у пʼяти- та девʼятиповерхівках, у яких живуть люди, і вікна у Центрі зайнятості.

У 18 житлових будинках на вул. Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч. Постраждало дві школи та один садок. Вибито понад 400 вікон.

Довідково:

 

Як уточнили в управлінні освіти міста, пошкодження є у дитячому садочку №165, школі №45 та приватній Школі вільних та небайдужих.

Мешканцям пошкоджених будинків виплатять по 12 тис. грн за кожне вибите вікно і 8 тис. грн – за пошкодженні двері. В бізнес-центрі на вул. Науковій, 7а працюватиме виїзний ЦНАП, де можна оформити документи на компенсацію.

«Працюємо з благодійними організаціями, бо є певні речі, які ми, як місто, не зможемо покрити», – повідомив на виїзному брифінгу Андрій Садовий.

Додамо, що 15 лютого Росія атакувала й інші міста України. Зокрема у Запоріжжі є влучання в обʼєкт інфраструктури, одна людина постраждала, а на Полтавщині росіяни поцілили в складське приміщення в Миргородському районі, почалась пожежа. В Києві та на Хмельниччині працювала протиповітряна оборона, було чутно вибухи.


За джерелом:

https://zaxid.net/sadoviy_i_kozitskiy_rozpovili_detali_raketnogo_udaru_po_lvovu_n1580042

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 111 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024