Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 17 » Харчується зі смітника, не має смартфону: Пенсіонер накопичив гроші і купив 10 будинків, щоб здавати в оренду
11:52
Харчується зі смітника, не має смартфону: Пенсіонер накопичив гроші і купив 10 будинків, щоб здавати в оренду

 

СПАДКОЄМЕЦЬ ГОБСЕКА - ІЗ ДАРМШТАДТА

 

 

 

 

 

 

 

У Німеччині 80-річний Хайнц Б., котрий роками порпається у смітниках,

щоб добути собі харчі, зумів заощадити €700 тис. на новий будинок.

 

 

Про це пише німецьке видання Bild, повідомляють на порталі Патріоти України.

Чоловік розповів, що витрачає на їжу менше ніж €5 на місяць. Економний німець уже придбав 10 будинків, які здає в оренду. Найекономніший пенсіонер-мільйонер отримує пенсію в €3,6 тис. щомісяця, але практично нічого не витрачає з цих грошей. Він порпається на смітниках у пошуках їжі та деревини, якою потім опалює свій будинок.

Кожен, хто зустріне Гайнца на вулиці, легко його недооцінить. Завдяки скромній поведінці та простому одягу, він здається людиною, котрій потрібна допомога. Раніше працював електроінженером, а зараз мешкає в місті Дармштадт і, навіть, не має мобільного телефону. Але зовнішність оманлива. Хайнц Б. – мільйонер, який знає, як збільшити свої статки шляхом постійних заощаджень і розумних інвестицій.

«Заощаджуйте, економте, купуйте будинки! Мабуть, ця фраза найкраще описує життя пенсіонера Гайнца Б.», – зазначає Bild.

Схожий він на безпритульного, але насправді - це багата людина, адже щойно зняв зі свого рахунку €700 тис. готівкою, щоб купити свій десятий будинок.

«Я живу ощадливо, - пояснює Хайнц, - так вихований! На харчування я не витрачаю навіть 5 євро на місяць. Може, куплю трохи олії для смаження або ще щось, якщо закінчиться. Але більшість харчів я знаходжу у смітті».

Всі свої гроші він збирає на банківському рахунку, а найбільші витрати для пенсіонера-багача – покупка ноутбука та оплата приєднання і користування Інтернетом. Там він уважний слухач бізнес-лекцій. Таємний багач також скаржиться на марнотратство німців: багато хто з них купує хороші калорійні харчі, але використовує тільки невелику частину з них, а решту викидає на смітник.

 

Коментар Каріни Гордійчук:

Скоріш за все, - ця людина має психічні травми і, можливо, якесь захворювання. Тут, звісно, недостатньо інформації про нього, наприклад, як виглядає місце, де він живе, і яка мета покупки будинків, окрім грошових надходжень. Можливо він хоче виправити те, від чого страждав колись сам, надаючи цю можливість людям, які потрапили у ту ж ситуацію. Думаю, у його випадку це питання з орендою житла або це такий собі Гобсек нашого часу, і це психічне захворювання лікують лише при особистому зверненні, як не прикро.

 

За джерелом:

https://patrioty.org.ua/society/kharchuvavsia-na-smitnyku-ne-maie-smartfonu-pensioner-nakopychyv-hroshi-i-kupyv-10-budynkiv-shchob-zdavaty-v-orendu-502825.html

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 87 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 07:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024