Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 20 » День соціальної справедливості в Україні
17:32
День соціальної справедливості в Україні

 

СПРАВЕДЛИВІСТЬ – ФУНДАМЕНТ СУСПІЛЬСТВА

 

 

 

 

 

 

 

День соціальної справедливості відзначається 20 лютого.

 

Цей День є важливою датою у календарі України, символізуючи прагнення до рівності, солідарності та гармонії у суспільстві. Встановлене Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році свято Всесвітній день соціальної справедливості наголошує на необхідності боротьби за соціальну справедливість у всьому світі, включаючи Україну.

 

ІСТОРІЯ ТА ЗНАЧЕННЯ

 

Україна відзначає День соціальної справедливості на державному рівні з ініціативи Президента України, що підтримала резолюцію ООН, встановивши це свято Указом від 4 листопада 2011 року. Цей день є нагадуванням про важливість забезпечення рівних прав і можливостей для всіх громадян, незалежно від їх соціального статусу, національності чи віросповідання.

 

СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ У КОНТЕКСТІ ВОЄННОГО СТАНУ

 

Повномасштабна війна в Україні поставила питання соціальної справедливості особливо гостро. Мільйони людей змушені були залишити свої домівки, шукаючи безпеки в інших регіонах країни або за кордоном. Уряд України продовжує фінансувати пенсії та соціальну допомогу, намагаючись забезпечити гідні умови життя для всіх громадян, незважаючи на складну економічну ситуацію. Багато викликів і проблем постає перед суспільством та державою в умовах війни та вирішення їх має відбуватись у рамках забезпечення соціальної справедливості.

Зростання інфляції та цін, а також скорочення кількості вакансій ускладнили проблему працевлаштування, збільшивши чисельність соціально незахищених категорій громадян. У цей складний час, більш ніж коли-небудь, важливо підтримувати принципи соціальної справедливості, забезпечуючи рівні можливості та солідарність серед усіх членів суспільства.

 

РОЛЬ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

 

Федерація професійних спілок України, Товариство Червоного Хреста України та інші громадські організації активно долучаються до відзначення Дня соціальної справедливості, проводячи заходи, що сприяють зміцненню соціальної справедливості. Ці заходи мають на меті привернути увагу до проблем соціальної нерівності та важливості спільних зусиль для їх вирішення. 

День соціальної справедливості є закликом до кожного громадянина України та міжнародної спільноти до активної участі у побудові справедливого суспільства. Через освіту, правову підтримку та громадську діяльність можна сприяти створенню умов, за яких кожна людина матиме можливість реалізувати свій потенціал та жити гідним життям.

День соціальної справедливості в Україні є важливим нагадуванням про необхідність боротьби за рівність та справедливість у всіх аспектах суспільного життя. В умовах воєнного конфлікту та економічних викликів, підтримка соціальної справедливості стає основою для побудови міцного та згуртованого суспільства.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-sotsialnoi-spravedlyvosti-v-ukraini/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 65 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 11:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024