Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 24 » 24 лютого: Друга річниця повномасштабного вторгнення рф в Україну
13:58
24 лютого: Друга річниця повномасштабного вторгнення рф в Україну

ОПІР ВОРОГОВІ - ТРИВАЄ

 

 

 

 

 

Сьогодні, 24 лютого, в Україні відзначають другу річницю

протистояння повномасштабній агресії російської федерації.

 

 

 

 

 

 

 

Події цих двох років перетворили багаторічний збройний конфлікт на Сході України у найбільшу війну в Європі з часів Другої світової війни

 

 

 

 

 

 

У повідомленні ТЧХУ, розміщеному у підвідомчих йому соціальних мережах і на головному сайті Товариства, з цього приводу зазначається: «Два роки тому життя кожного українця змінилося назавжди...

Український Червоний Хрест протягом двох років повномасштабного вторгнення став невід'ємною частиною життя багатьох людей, які потерпають від війни. За цей час наша команда надала важливу гуманітарну допомогу понад 12,5 мільйонам українців, котрі опинились посеред війни.

Ми евакуйовували, транспортували, доставляли, доглядали, співчували, діяли, роздавали, навчали та підтримували і будемо це все робити стільки, скільки потрібно, бо ми українці, які працюють для українців.

Ми поруч!»

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація Українського Червоного Хреста, в перші дні війни, розгорнула намети на залізничному вокзалі нашого міста.

 

 

 

 

 

 

В наметах Львівської ОО ТЧХУ організувала гаряче харчування та надання психологічної допомоги і Першої допомоги українцям, евакуйованих із зони бойових дій.

 

 

 

 

 

 

Такі ж намети були розгорнуті і біля пунктів перетину кордону між Україною і Польщею.

 

 

 

 

 

 

Згодом, гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам почали надавати на локаціях у Львові і всій області.

 

 

 

 

 

Надавалися і надаються понині Українським Червоним Хрестом продуктові та гігієнічні набори, розкладачки, ковдри, подушки, постіль, посуд, пляшки з напоями від компанії Кока-Кола тощо.

 

 

 

 

 

 

На локації, які прийняли біженців, МКЧХ і МФТЧХ і ЧП, та національні товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця закупили і подарували побутову техніку: пральні машини, холодильники, мікрохвильові печі і багато інших предметів першої необхідності для облаштування побуту людей, котрі втратили дах над головою і все, що було нажите впродовж життя.

 

 

 

 

 

 

Крім цього, у Львові на кошти Українського Червоного Хреста влітку 2022 р. було збудовано і відкрито Центр для реабілітації матерів при надії «Незламні матусі».

 

 

 

 

 

 

З тих пір цей заклад відвідало чимало відомих людей. Серед них, Посол Великої Британії Мартін Гарріс (Martin Harris), котрий знайшов на це час під час свого першого офіційного візиту до Львова восени 2023 р.

 

 

 

 

 

 

Знайомство з мешканками закладу та їх немовлятами залишило у посла позитивне враження.

 

 

 

 

 

 

 

За традицією високий гість залишив на Дошці почесних відвідувачів свій автограф, написавши українською: "Щастя дітям і мамам. Мартін Гарріс. 2.11. 2023 р.".

 

 

 

 

 

 

 

 

З лаконічного побажання посла видно, що діти війни, котрі народилися у цьому Центрі, та їх ровесники з інших пологових будинків України, - будуть мати підтримку і Великої Британії.

 

 

 

 

 

 

 

Колеги з національних Товариств, зокрема з Німеччини, Австрії, Польщі, Данії, Італії, Румунії, Канади, США та інших країн, посприяли тому, щоб у нас запрацювали програми Українського Червоного Хреста, такі як: «Догляд вдома», БrаVo, Мінна небезпека, Психосоціальна підтримка (ПСП) та інші, які принесли велике полегшення людям у потребі під час війни. На це пожертвувано спонсорські кошти колег з Міжнародного Червонохресного Руху в розмірі десятків мільйонів доларів США, за що їм велика подяка і низький уклін!   

  

 

 

 

 

Ця співпраця продовжується і сьогодні. Разом – ми без сумніву здобудемо перемогу над ворогом і наблизимо час, коли настане довгожданий мир.

 

Фото – автора та Михайла Олійника

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Національної спілки журналістів України

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 128 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 16:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024