Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 25 » Землю накрила магнітна буря після потужних спалахів на Сонці: скільки триватиме
12:47
Землю накрила магнітна буря після потужних спалахів на Сонці: скільки триватиме

СИЛЬНА ГЕОМАГНІТНА БУРЯ - ПОЧАЛАСЯ

 

 

 

 

 

 

 

На Сонці стався дуже сильний спалах, пік якого припав на 22 лютого.

Та мешканці Землі відчують його вплив лише сьогодні, - 25 лютого.

 

 

Сьогодні, 25 лютого, на нашій планеті буде сильна геомагнітна буря. Про це повідомляє портал Meteoagent.

Спалах на Сонці був класифікований як X6.3. Клас X означає найінтенсивніші спалахи, а число вказує на її силу: чим вище, тим більше.

Подібні сонячні плями найпоширеніші, коли Сонце досягає піку свого циклу, кожен з яких триває близько 11 років. В даний час триває 25 цикл, і очікується, що він досягне свого піку цього року. Однак людство дізнається про пік і визначить його приблизно через 6 місяців.

Внаслідок спалахів на Сонці 25 лютого на Землі можуть виникнути магнітні бурі класу G1, оскільки очікується, що корональний викид маси (CME) пройде через магнітне поле Землі.

За інформацією Центру прогнозів космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, найсильніша геомагнітна активність на Землі 25 лютого очікується з 12:00 до 21:00.

Після того, як сонячні імпульси досягають поверхні магнітосфери нашої планети, виникає геомагнітна активність. Ця енергія складається з заряджених частинок, таких як протони та електрони, що рухаються у просторі з надзвичайно високими швидкостями. Коли ці частинки досягають Землі, вони взаємодіють із нашим магнітним полем та атмосферою, що призводить до різних ефектів. Ці ефекти можна побачити у формі полярних сяйв, відключень радіозв'язку, збоїв у роботі супутників та збоїв у електромережах.

Фахівці попереджають, що під час магнітних бур у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень. Також слід врахувати, що можливі прояви серйозніших проблем зі здоров'ям. До таких можна віднести схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень.

 

За джерелом:

https://www.obozrevatel.com/ukr/novosti-obschestvo/zemlyu-nakrila-magnitna-burya-pislya-potuzhnih-spalahiv-na-sontsi-skilki-trivatime.htm

 

Фото – ілюстративне.

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 68 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024