Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Лютий » 28 » Український Червоний Хрест відкрив у Борисполі тренажерну залу для вимушено переміщених осіб
15:08
Український Червоний Хрест відкрив у Борисполі тренажерну залу для вимушено переміщених осіб

ТРЕНАЖЕРИ - ДЛЯ  ОЗДОРОВЛЕННЯ

 

 

 

 

 

У Борисполі відбулося відкриття спортивно-оздоровчого простору для внутрішньо переміщених осіб і соціально незахищених верств населення, що мешкають у громаді. Посприяли цій події у Київській обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

 

На відкритті побували журналісти Бориспільської міської газети «Вісті» і підготували про цю подію репортаж, скорочений варіант якого подаємо нижче.

 

Тренажерна зала розміщена біля колишнього ресторану «Тополька» (вул. Київський Шлях, 63) — саме тут зараз базується Бориспільська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України. Площа зали невелика, але в ній знайшлося місце для різноманітних тренажерів — бігових доріжок, орбітреків, велотренажерів, масажерів для ніг, шиї тощо. Вже від завтра зала гостинно відчинить двері для всіх, хто піклується про своє здоров’я. Під час занять допомогу та консультацію надаватимуть волонтери Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

«Простір наразі зовсім невеликий, але в нас є бажання та можливості розширятися та розвиватися, якщо місто зможе допомогти нам із відповідним приміщенням. Місто та громада від цього тільки виграють», — зазначила керівник міськрайонного відділу Юлія Скибун.

Заступник Бориспільського міського голови Дмитро Гопанчук, що був присутній на відкритті, зауважив, що організація активно допомагає місту, зокрема придбала дороговартісні генератори. Відкриття оздоровчого простору — ще один важливий крок назустріч. 

 

 

 

 

 

 

«Оздоровлення наразі є дуже актуальним напрямком, над яким працює і місто теж. Такі простори необхідні і для ВПО, і для молоді, і для військових, що після поранення чи демобілізації потребують реабілітації. Ми робимо певні кроки в цьому напрямку, але перший крок у місті зробив Червоний Хрест, — зазначив Дмитро Гопанчук. — Я добре усвідомлюю, що простір організації потребує розширення, адже спортивна сфера є лише одним із напрямків діяльності Червоного Хреста. Ми спробуємо підшукати відповідне приміщення комунальної власності». 

«Ми дійсно маємо багато напрямків діяльності, передбачених стратегією розвитку товариства Червоного Хреста України. Враховуючи умови воєнного часу, ми активно проводимо заняття з мінної безпеки, в тому числі у нещодавно відкритому Молодіжному центрі — там працює наш інструктор. Такий самий тренінг ми проводили і в профтехучилищі. Якщо буде попит, зможемо проводити такі заняття і в інших місцях. Найближчим часом запрацює напрямок з надання Першої допомоги, тренінг проводитиме сертифікований інструктор. Ми можемо співрацювати з владою і в інших напрямках, брати участь у громадських ініціативах. Відкриття спортивного простору стало можливим завдяки участі в грантовій програмі. Перед цим ми проводили опитування серед тих, хто відвідує нашу організацію, та вивчали попит на подібні послуги. Засоби реабілітації дуже потрібні», — зазначила спеціаліст з розвитку волонтерства Товариства Червоного Хреста України Аліна Пахолюк. 

 

 

 

 

Голова Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігор Прокопенко у вітальному слові зазначив, що Бориспільський осередок відкрився одним із останніх у Київській області. «На це були певні причини. Але зараз у нас є хороша команда і є бажання працювати далі і розвиватися. Все, що ми сьогодні бачимо, зробила команда своїми власними зусиллями і натхненням. Попри єдину місію та головне завдання — подолання наслідків воєнних конфліктів, Червоний Хрест різний у кожному місті та в кожній області, його осередок є відображенням потреб громади, а ефективність напряму залежить від колективу працівників, їх щирості та відданості роботі. Сьогодні ми зробили крок уперед для розвитку всієї громади, далі буде більше», — підсумував він. 

 

За джерелом:

https://i-visti.com/news/14338-chervoniy-hrest-vdkriv-u-borispol-trenazhernu-zalu-dlya-vpo.html

 

Фото – газета "Вісті"/Фейсбук та з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 75 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 10:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024