Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 1 » Всесвітній день цивільної оборони
20:55
Всесвітній день цивільної оборони

 

БУТИ ЗАВЖДИ ТАМ, ДЕ НАЙТЯЖЧЕ

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 1 березня світ відзначає День цивільної оборони.

 

Подію започатковано у 1990 році за ініціативи Міжнародної організації цивільної оборони. День святкування обраний на честь отримання МОЦО міжурядового статусу і закріплення статуту організації, що відбулося у 1972 році.

Що ж таке цивільна оборона? Це певна система заходів, яка направлена на захист людини та матеріальних цінностей у випадку техногенної катастрофи, війни чи стихійного лиха. Крім того, до цивільної оборони відносять також завчасну підготовку та відновлення пошкодженої території після всіх цих лих.

Всесвітній день цивільної оборони має за мету розповсюдження обізнаності суспільства про цивільний захист задля готовності цивільного населення до правильного поводження під час виняткових ситуацій, а також висловити подяку працівникам служб, які захищають нас від лих та наголошення на важливості високого рівня поінформованості суспільства щодо дій у разі надзвичайних випадків.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

Загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста багато в чому пересікаються з тими завданнями, які вирішує Цивільна оборона та служба ДСНС. Про це вже багато написано. В першу чергу – це допомога волонтерів ТЧХУ рятувальникам на ліквідації наслідків від ракетних обстрілів. Під час стихійних і техногенних лих тут також є факти тісної співпраці.

 

 

 

 

 

 Останнім таким фактом може стати співпраця  червонохрестівців із службою рятувальників на Чернігівщині, де весняний паводок затопив дороги між деякими селами. Сюди ТЧХУ направило 2 снігоболотоходи «Богун», а ЗШР Чернігівської ОО ТЧХУ організував разом з рятувальниками не тільки чергування на паводкових мобільних постах, але і доставку харчів, ліків, перевезення мешканців та їх дітей до школи там, де повінь залила водою дороги.

 

 

 

 

 

 

А сталося це лихо в селах Радуль та Великий Дирчин, про що розповіло Суспільне. Чернігів в одній зі своїх телевізійних програм, а також на своєму інформаційному порталі в Інтернеті.   

 

 

За джерелом:

https://suspilne.media/689482-perevozat-abo-dostavlaut-produkti-ta-liki-ak-na-cernigivsini-dopomagaut-ludam-z-sil-de-zatopilo-dorogi/

 

Фото – ГУ ДСНС у Чернігівській області та з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 15:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024