Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 1 » Сьогодні - Всесвітній день музичної терапії
21:58
Сьогодні - Всесвітній день музичної терапії

 

МУЗИКА, ЩО ЗЦІЛЮЄ НАС

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день музичної терапії — велике свято у всьому світі.

Його присвятили цілющій силі музики, роботі музичних терапевтів.

 

 

Провести музичну терапію можна навіть дорогою на роботу чи з неї — вмикай навушники та улюблені пісні! Музична терапія – галузь, яка використовує універсальну мову музики для зцілення та покращення життя людей – відзначається у всьому світі у Всесвітній день музичної терапії – 1 березня та у Всесвітній тиждень музичної терапії , який відзначатимемо у квітні.

 

Ці свята підкреслюють важливу роль, яку музичні терапевти відіграють у сфері охорони здоров’я та в громадах, пропагуючи цю професію та інформуючи громадськість про переваги музичної терапії.

 

Всесвітня федерація музичної терапії пропонує розширення та перененсення Всесвітнього дня музичної терапії на Всесвітній тиждень музичної терапії, який відзначатиметься щороку з 10 по 15 квітня.  Перенесення дати відзначення повʼязане з тим, що 1 березня також відзначається День жалоби за людьми з інвалідністю, з поваги до цієї події засновники вважають некоректно проводити Дня музичної терапії.

 

Всесвітній день музичної терапії (World Music Therapy Day) – є глобальним святом, присвяченим цілющій силі музики. Це день, присвячений визнанню роботи музичних терапевтів і глибокого впливу музичної терапії на людей у різних ситуаціях. Музична терапія використовує музику для задоволення фізичних, емоційних, когнітивних і соціальних потреб, застосовуючи такі методи, як написання пісень, імпровізація та музичне виконання, щоб сприяти зціленню та особистісному зростанню.

 

ЦІЛЮЩА СИЛА МУЗИКИ

 

Музична терапія пропонує унікальний підхід до зцілення, здатний долати мовні та культурні бар’єри. Доведено, що вона покращує настрій, зменшує стрес і сприяє самовираженню через такі види діяльності, як слухання, спів, гра на музичних інструментах і написання музики. Переваги музичної терапії поширюються і на зовнішнє середовище, де поєднання музики і природи може посилити терапевтичні ефекти, покращуючи як психічне, так і фізичне здоров’я.

 

Музичні терапевти – це висококваліфіковані фахівці, які адаптують науково обґрунтовані втручання до індивідуальних потреб. Вони працюють з людьми різного віку та походження, задовольняючи широкий спектр фізичних, емоційних, когнітивних та соціальних потреб. Професія підтримується потужною дослідницькою базою, а музичні терапевти повинні мати ступінь бакалавра або вище в галузі музичної терапії, пройти клінічну підготовку та отримати сертифікат.

 

У міру того, як ми будемо рухатися вперед, відзначення Всесвітнього дня музичної терапії буде відігравати вирішальну роль у просуванні переваг музичної терапії, підтримці професії та підкресленні універсального зв’язку через музику, який пов’язує нас усіх, незалежно від нашого походження чи проблем.

 

Всесвітній день музичної терапії є нагадуванням терапевтичний потенціал музики та відданих професіоналів, які використовують її для сприяння зціленню та терапії. Відзначаючи ці події, ми не лише визнаємо внесок музичних терапевтів, але й заохочуємо ширше розуміння і визнання музичної терапії як життєво важливого компонента цілісної системи охорони здоров’я.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-muzychnoi-terapii/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 14:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024