Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 5 » Поради фахівців: Як вийти з тенет спокуси?
15:42
Поради фахівців: Як вийти з тенет спокуси?

 

ПИЯЦТВУ І НАРКОМАНІЇ – БІЙ!

 

 

 

 

 

 

 

Алкоголізм і наркоманія – викликають залежність, яку самотужки п

одолати дуже складно. Журналісти українського телекомунікаційного

порталу «PORTALTELE» підготували на цю актуальну тему матеріал.

 

 

Чи знаєте ви, яка проблема є найбільш руйнівною для сучасного суспільства? Це влучно відобразив американський психолог Карл Меннінгер, який стверджував, що залежність швидко перетворює всі радощі життя на порожні тіні.

Боротися із залежністю необхідно за допомогою професіоналів – наприклад, звертаючись до наркологічного центру у Львові, де пацієнти зможуть отримати кваліфіковану підтримку, лікування, реабілітацію.

 

Чому варто подолати залежність?

 

Страждаєте від алкоголізму чи наркоманії, а можливо – до згубних звичок звикли ваші родичі, друзі? Є перелік причин, чому необхідно позбавлятися залежності. 

  1. Алкоголізм та наркоманія погіршують психічне та фізичне здоров’я, є причиною переліку серйозних і навіть летальних захворювань. 
  2. Нездоровий потяг до наркотиків та алкоголю руйнує стосунки з членами сім’ї, колегами, друзями. Результатом стають соціальна ізоляція, самотність. 
  3. Людина, яка страждає на залежність, навряд чи досягне успіху в кар’єрі, адже алкоголізм і наркоманія знижують продуктивність. 

Результат залежності – нерішучість, психологічні та фінансові проблеми, обмеження розвитку, особистісного зростання людини. Наркомани та алкоголіки не можуть розкрити свій справжній потенціал та насолоджуватися життям.

Насправді, побороти залежність самостійно – вкрай складно. Розглянемо, чому саме так. 

  1. Залежність на фізичному та психологічному рівні унеможливлює самостійне переривання вживання наркотиків, алкоголю.
  2. Важливим чинником для самостійної боротьби є ​​наявність належної мотивації, підтримки оточуючих.
  3. Досить страшна річ – рецидиви: адже, намагаючись позбутися своїх проблем, алкозалежна чи наркозалежна людина не може покинути коло звичного спілкування. Друзі-приятелі часто тягнуть охочого скинути пута залежності назад, на дно.

 

Звернення до фахівців – перший правильний крок

 

Звернення до професіоналів стає не просто бажанням, а потребою. Тільки фахівець може вивчити історію хвороби, підібрати до найефективніші методи з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта, забезпечити грамотні післяреабілітаційні заходи. 

Лікування наркоманії, алкоголізму https://mednarkoclinic.com.ua/likuvannya-alkogolizmu/ багатоетапний процес. Будь-якої залежності не позбутися за один крок. 

Стартовий етап – детоксикація, очищення організму від шкідливих речовин. Наступні етапи можна узагальнити, називаючи реабілітацією. Вона передбачає терапію, психологічну підтримку, роботу над особистісним зростанням.

Пацієнтам дуже допомагають заняття у групі, де учасники можуть обмінятися досвідом, взаємодіяти з іншими, розповідаючи свою історію. Важливий елемент лікування – допомога в реінтеграції, підтримка у подальшому досягненні тверезості, стабільності. Відкрийте здатність знову насолоджуватися радощами вільного життя!

 

За джерелом:

https://portaltele.com.ua/zdorovya/yak-vijti-z-pastki-spokusi.html

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 48 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 02:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024