Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 16 » Поліпшення медичних послуг у сільській місцевості в Румунії для українських біженців
11:25
Поліпшення медичних послуг у сільській місцевості в Румунії для українських біженців



ПІД ЗНАКОМ ФРАНЦУЗЬКОГО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

 

Французький Червоний Хрест підтримує українських

біженців і в Румунії, нарівні з Румунським Червоним Хрестом.

 

Румунія - одна з найменш урбанізованих країн ЄС, адже тут 45% населення проживає в сільській місцевості. У деяких з них доступність державних медичних послуг залишається дефіцитною, а доступ до медичної допомоги - важким.

Бажаючи допомогти біженцям, Румунський Червоний Хрест розширив свою просвітницьку діяльність двома новими проектами: “ Караван здоров'я ” та  “Центри зміцнення здоров'я”.

Перший проект розпочався у серпні 2022 р., другий - у червні 2023 р. за фінансової підтримки Французького Червоного Хреста. Чотири мобільні медичні бригади обслуговують тепер близько 14 округів, щоб забезпечити безкоштовні медичні консультації, як для громадян Румунії, котрі проживають у віддалених районах, так і людей, переміщених з України.

Караваном керує багатопрофільна команда лікарів-спеціалістів, медичних сестер та румунських добровольців Червоного Хреста. Їх склад змінюється в кожному окрузі, залежно від потреб мешканців. Лікарі та медичні сестри Health Caravan мають можливість оцінювати здоров'я людей за допомогою основних медичних тестів. Вони можуть також надавати консультації із загальної медицини, педіатрії, гінекології, офтальмології, стоматології та інших профілів.

 

 

“Караван охорони здоров'я - це масштабний проект для населення в сільській місцевості, який ми адаптували також для підтримки людей з України, які зараз живуть у Румунії. Ми хочемо допомогти їм отримати впевненість, надію та корисну інформацію, яка полегшить їх перебування в країні. Ми також твердо прагнемо поліпшити якість життя румунських громадян у неблагополучних районах ”, - зазначає Ралука Кателіна Бузеа, керівник програми охорони здоров’я в Румунському Червоному Хресті.

 

 

 

 

 

 

 

У деяких випадках мобільні команди Каравану виявили невстановлені раніше патології та навіть небезпечні для життя захворювання, такі як рак, інфаркти, діабет або серцево-судинні захворювання. На подальше лікування всі пацієнти були скеровані на відповідне стаціонарне лікування.

 

 

 

 

 

 

Після реалізації цього проекту Румунський Червоний Хрест визначив необхідність подальшого збільшення медичних послуг для населення за межами мобільних послуг, що надаються Health Caravans. За підтримки Французького Червоного Хреста тут відкрили шість центрів зміцнення здоров'я в різних районах країни, де надають безкоштовні медичні послуги та консультації для всіх охочих.

 

 

 

 

 

 

Однією з ключових проблем, з якою стикаються люди, переміщені з України в Румунії, є доступ до медичних послуг через мовний бар'єр та те, що вони не зареєстровані у лікаря загальної практики. У новостворених центрах вони можуть отримати доступ до лікарів загальної практики, а також до таких фахівців, як педіатри, кардіологи, офтальмологи, стоматологи або дієтологи. Тут біженці з України  можуть перевірити артеріальний тиск і рівень цукру в крові, а також зробити електрокардіограму або ультразвукове обслідування живота. У центрах працюють українські та російські перекладачі.

 

 

 

 


 

“ Тут ми пропонуємо не лише медичні послуги, а й надаємо надію та підтримку для тих, хто цього потребує. Ми з гордістю відкриваємо шостий центр охорони здоров’я в країні та показуємо світові, що у важкі часи людство у взаємній підтримці - не знає меж,” - сказала Камелія Шуку, Президент Румунського Червоного Хреста в день відкриття шостого медичного центру в м. Салаї в листопаді 2023 року.

 

 

 

 

 

 

У центрах зміцнення здоров'я і дорослі, і діти можуть отримати доступ до послуг психічного здоров'я та отримувати психологічні консультації. Ця нова сфера діяльності для Румунського Червоного Хреста була розроблена на основі визначених потреб населення.

 

Крім того, волонтери та співробітники Румунського Червоного Хреста організовують психосоціальні заходи підтримки, такі як арт-терапією чи танцями у своїх трьох мультикультурних центрах. Тут також допомагають людям зміцнювати життєві навички, а також поліпшують методи подолання стресу та підтримують інтеграцію біженців в місцеві громади.

 

Ці ініціативи не лише вирішують нагальні потреби в охороні здоров'я, але й сприяють стійкості та добробуту громад, які стикаються з різними важкими проблемами сьогодення.

Відео за посиланням:
https://twitter.com/i/status/1725045553220682054

 

За джерелом:

https://redcross.eu/projects/strengthening-health-services-in-rural-romania

 

Фото – Румунського Червоного Хреста

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 71 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 00:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024