Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 21 » Всесвітній день людини з синдромом Дауна - World Down Syndrome Day
16:22
Всесвітній день людини з синдромом Дауна - World Down Syndrome Day

 

ГЕНЕТИЧНА ПАТОЛОГІЯ

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 21 березня світ відзначає Всесвітній день людини з синдромом

Дауна. Ініціатором створення події стала Європейська асоціація синдрому

 Дауна 21 березня 2006 року.

 

 

Дата відзначення обрана як розшифровка причини синдрому (21.03 – три 21-их хромосоми). 20 грудня 2007 року День синдрому Дауна набув міжнародного статус.

Синдром Дауна – це вроджена генетична патологія, яку відкрив Джон Даун у 1866 році. Світосприйняття таких людей відрізняється від звичного, вони повільніше розвиваються, але дуже талановиті й добрі.

Міжнародний день людини з синдромом Дауна має за мету поліпшення поінформованості щодо захворювання, заклик до рівноправного існування в суспільстві людей із синдромом.

За оцінками, частота виникнення синдрому Дауна становить від 1 на 1 000 до 1 на 1 100 живонароджених у всьому світі. Щороку приблизно від 3 000 до 5 000 дітей народжуються з цим хромосомним порушенням.

Кожного року в Україні народжується від 300 до 400 дітей із синдромом. Розвиток інклюзивної освіти в країні вкрай важливий для повноцінного життя дітей з цією патологією.

Покращення якості життя людей із синдромом Дауна передбачає задоволення їхніх потреб у медичному обслуговуванні шляхом регулярних обстежень у медичних працівників. Ці обстеження повинні оцінювати як психічне, так і фізичне здоров’я, що дозволить вчасно вжити таких заходів, як фізіотерапія, ерготерапія, логопедія, консультування або спеціальна освіта, коли це необхідно.

Досягнення оптимальної якості життя для людей із синдромом Дауна також залежить від підтримки та догляду з боку їхніх родин, медичних рекомендацій та підтримки систем підтримки громади, включаючи інклюзивну освіту на всіх рівнях. Ця мережа підтримки допомагає їм інтегруватися в основне суспільство, дозволяючи їм повністю розкрити свій особистий потенціал.

Стереотипи важко зруйнувати, якщо вони утвердилися. Щодо людей із синдромом Дауна та інтелектуальними порушеннями стереотипи можуть призвести до того, що до них ставитимуться інакше, ніж до інших, часто зверхньо або недооцінюючи їх. Такі стереотипи можуть призвести до ізоляції, жорстокого поводження або навіть насильства, що перешкоджає їхньому прийняттю та участі в житті суспільства.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-liudyny-z-syndromom-dauna/

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 62 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 23:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024