Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 25 » Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками - International Day of Solidarity with Detained and Missin
19:32
Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками - International Day of Solidarity with Detained and Missin

 

В ООН - СУМУЮТЬ

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти

співробітниками - це нагадуванням про ризики та жертви, з якими стикаються

ті, хто служить в Організації Об’єднаних Націй й інших міжнародних організаціях.

 

 

Цей день, що відзначається щорічно 25 березня, вшановує пам’ять Алека Коллетта і всіх співробітників ООН, які були затримані, викрадені або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків. Він слугує закликом до дій, спрямованих на забезпечення їхньої безпеки та захисту.

 

ПОХОДЖЕННЯ ТА МЕТА

 

 

 

 

Цей день відзначається в річницю викрадення Алека Коллетта, журналіста, який працював на Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт , який був викрадений озброєними бойовиками в 1985 році. Його останки були знайдені в ліванській долині Бекаа в 2009 році. Вшанування пам’яті набуло особливого значення в останні роки, коли почастішали напади на Організацію Об’єднаних Націй та її персонал.

Це не лише день пам’яті, але й день мобілізації дій, вимоги справедливості та посилення зобов’язань щодо захисту персоналу ООН, миротворців, колег з неурядової спільноти та преси. Він підкреслює необхідність більш активних дій для забезпечення безпеки персоналу та партнерів Організації Об’єднаних Націй у всьому світі.

 

ЗРОСТАЮЧА ПОТРЕБА В ЗАХИСТІ

 

З моменту заснування Організації Об’єднаних Націй у 1945 році сотні її хоробрих чоловіків і жінок загинули під час виконання службових обов’язків. Зокрема, 1990-ті роки стали свідками значного збільшення кількості загиблих, яка перевищила загальну кількість загиблих за попередні чотири десятиліття разом узяті, що значною мірою пов’язано зі зростанням кількості та масштабу миротворчих місій ООН. Ця тривожна тенденція призвела до прийняття Радою Безпеки ООН першої резолюції про безпеку персоналу у вересні 1993 року і подальшого створення Конвенції про безпеку персоналу Організації Об’єднаних Націй та пов’язаного з нею персоналу в грудні 1994 року.

 

ПОСЛАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО СЕКРЕТАРЯ

 

 

 

 

У своєму посланні на 2023 рік Генеральний секретар ООН висвітлив небезпеки, з якими стикається персонал ООН та партнери, наголосивши на неприйнятному характері загроз, навмисних нападів, засідок, викрадень, залякувань та незаконних затримань, з якими вони часто стикаються. Він зазначив, що з 2021 року 239 співробітників ООН були затримані, в тому числі 21 – лише у 2023 році, а 28 все ще перебувають під вартою. Генеральний секретар закликав до повного виконання Конвенції про безпеку персоналу Організації Об’єднаних Націй та пов’язаного з нею персоналу 1994 року та Факультативного протоколу 2005 року, щоб поширити захист на тих, хто надає гуманітарну, політичну допомогу або допомогу в цілях розвитку.

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками – це глобальний заклик до забезпечення безпеки тих, хто присвячує своє життя служінню найбільш вразливим верствам населення у світі. Це день солідарності із затриманими колегами та їхніми сім’ями і зобов’язання докладати подальших зусиль для захисту всього персоналу ООН та партнерів у їхній життєво важливій роботі.

Цей день слугує суворим нагадуванням про виклики та небезпеки, з якими стикаються міжнародні миротворці та співробітники, а також про постійну потребу в пильності та діях для забезпечення їхнього захисту та виконання місії ООН зі сприяння миру, безпеці та дружбі між народами.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-solidarnosti-iz-zatrymanymy-ta-znyklymy-bezvisty-spivrobitnykamy/

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 62 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 08:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024