Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 27 » Червонохрестівці провели у Личаківській районній адміністрації міста Львова заняття з мінної небезпеки
21:55
Червонохрестівці провели у Личаківській районній адміністрації міста Львова заняття з мінної небезпеки

 

«ЗАЧАЄНУ СМЕРТЬ» ВОНИ ЗУСТРІЧАЮТЬ - ПЕРШИМИ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 27 березня, у Личаківській районній адміністрації м. Львова

 відбулося заняття з мінної небезпеки, проведене громадською організацією

 ГО «Український Червоний Хрест Львівської області».

 

 

 

 

 

 

 

 

Навчання розпочалося за участі заступниці голови Личаківської РА м. Львова Ірини Оліярник – Павленко, котра звернулася до присутніх, переважно працівників ЛКП «Господар», і пояснила, чому саме їх запросили нині на заняття з мінної небезпеки.

 

 

 

 

 

 

Вона ж представила головного модератора заходу - Юрія, координатора з напрямку «Мінна небезпека» ГО «Український Червоний Хрест Львівської області» та його помічників, волонтерів - інструкторів з цього ж напрямку – Богдана та Лілю.

 

 

 

 

 

 

«Війна йде вже третій рік. На жаль, там, де раніше було безпечно, зараз можуть ховатися міни чи інша вибухівка. Сапери називають їх – «зачаєна смерть», - розпочав інструктаж Юрій.

 

 

 

 

 

 

Юрій познайомив присутніх з основними типами мін та боєприпасів, які дуже часто не розриваються, а також з типовими пастками, які ворог мінує і розставляє при відступі. 

 

 

 

 

 

 

Богдан доповнив попереднього доповідача новими фактами про міни ворога, які той застосовує у цій війні. Насамперед, це такі типи новітніх мін, які придатні для дистанційного мінування. Крім того, дуже часто противник ховає вибухові пристрої в дитячі іграшки. 

 

 

 

 

 

 

Доповідачам допомагала ілюструвати розповідь відповідними слайдами на великий екран, встановлений на видному місці, волонтерка - інструкторка з напрямку «Міна небезпека» Ліля.

 

 

 

 

 

 

 

Червонохрестівці на прощання ще раз нагадали присутнім про основні правила безпечної поведінки з мінами, яких завжди необхідно дотримуватися:

• не чіпай;

• не наближайся;

• телефонуй 101 та 102».

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що проведення тематичних заходів, спрямованих на підвищення обізнаності населення про ризики, пов’язані з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами, здійснюються в рамках програми Українського Червоного Хреста “Безпечніша поведінка та підвищення обізнаності про ризики мін та вибухонебезпечних залишків війни”.

 

 

 

 

 

 

Дякуємо мерові Львова п. Андрію Садовому за сприяння у проведенні аналогічних заходів з мінної небезпеки, як оце у Личаківській РА, в усіх інших районних адміністраціях міста.

 

 

 

 

 

 

Масовість навчання дасть можливість охопити інструктажем велике коло адмінперсоналу, в т.ч. і двірників, котрі вранці першими виходять на вулиці і мають в рази більше шансів зустрітися із «зачаєною смертю», ніж пересічні містяни.

 

Ми поруч!

 

Фото – Ірини Апостолюк та ЛКП "Господар"/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 120 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 16:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024