Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Березень » 29 » Червоний Хрест на Рівненщині: які напрями роботи діють в області
13:13
Червоний Хрест на Рівненщині: які напрями роботи діють в області

 

«МИ ПОРУЧ» - ДЕВІЗ МІСЯЦЯ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

 

 

 

 

25 березня виступила по радіо голова Рівненської обласної організації

Українського Червоного Хреста Марія Бєлікова у студії "Суспільного".

 

Мета Місяця Червоного Хреста

 

У квітні, розповіла Марія Бєлікова, на Рівненщині стартує Місячник Червоного Хреста. Його організовують щороку для збору допомоги малозахищеним категоріям населення.

"Місяць Червоного Хреста — це щорічний захід, спрямований на організацію допомоги найменш захищеним верствам населення. У нас є 17 місцевих організацій і вони планують свою роботу окремо. Але, в цілому, наш Місяць Червоного Хреста буде проходити під слоганом, як і торік — "Ми поруч". І паралельно будемо говорити про те, що ми сильні, тому що об'єднані", — зазначила Марія Бєлікова.

З її слів, найбільша акція в рамках Місячника Червоного Хреста — "Великодній кошик":

"Ми надіємось, що вона спрацює на додатковий збір гуманітарної допомоги для підтримки тих людей, які на сьогодні потребують такої допомоги".

Марія Бєлікова також пояснила, що в організації Червоного Хреста є понад десять напрямів діяльності. І розказала про основні з них.

 

Надання гуманітарної допомоги

 

Голова Червоного Хреста на Рівненщині зауважила, що першочергово допомогу надавали переселенцям, які переїжджали в область зі сходу України:

"Це перша категорія бенефіціарів. Друга категорія - особи з групою інвалідності, а також багатодітні родини. 208 тисяч осіб отримали допомогу на 49 мільйонів гривень. Ми включаємо сюди ще і побутову техніку, яку закупляли на шелтер в місця компактного проживання ВПО. Надали допомогу генераторами різної потужності у лікувальні, освітянські заклади, в місця критичної інфраструктури".

 

Соціальні послуги Червоного Хреста

 

Це програма догляду вдома, яка не перетинається із діяльністю територіальних центрів у громадах, зазначила Марія Бєлікова.

"Люди самотньо проживають з якихось причин. Є на сьогодні багато людей літнього віку, в яких діти виїхали за кордон чи пішли в ЗСУ. Ми цих людей взяли на обслуговування. В нас є соціальні помічники — 74 людини, які у 82 населених пунктах надають таку соціальну послугу. Супровід цих людей полягає у тому, щоб принести продукти, приготувати їжу , в залежності від категорії тих людей, котрих обслуговують соціальні помічники".

 

Реабілітація

 

Зі слів голови обласного Червоного Хреста, цей напрям тільки починають розвивати:

"Буде працювати фізичний терапевт із асистентом. Будуть виїжджати до людей, ми будемо працювати зараз з людьми після інсульту, інфаркту і виконувати призначення лікарів, щоби людина швидше адаптувалася і вела нормальний спосіб життя".

 

Загін швидкого реагування

 

Загін швидкого реагування, зі слів Марії Бєлікової, діє упродовж десяти років.

"Коли були сильні зниження температури до 15° морозу — наші загонівці чергували цілодобово у співпраці з поліцією. Знаходили когось з переохолодженням, і треба було їх забрати, завести в лікарню. Швидка допомога цим не займається, тому що у неї більш важлива робота. Загін швидкого реагування в цьому напрямку працював першочергово. Зараз під час війни Загін працює у тісній співпраці з ДСНС. Загін налічує до 20 навчених людей, але вони чергують у міру можливості. Люди не є сталими працівниками Червоного Хреста — це волонтери".

 

Відновлення родинних зв'язків

 

"У час війни служба возз'єднання родинних зв'язків стала дуже допоміжною ланкою у возз'єднанні родин. Зараз переважно люди звертаються, щоби розшукати чи загиблих, чи полонених, чи безвісти зниклих. У нас є лише інструктор, який приймає заяви. І ми передаємо всі персональні дані в Національний комітет ТЧХУ в Київ. Тоді вже розшукова служба працює, інформацію надають лише членам родини, які подали заяву", — зазначила голова обласної організації Червоного Хреста.

 

Післяслово

 

Під час інтерв'ю були презентовані інші основні напрямки роботи Червоного Хреста Рівненщини. В рамках одного інтерв'ю в радіоефірі детально обговорити весь обсяг проробленої роботи та висвітлити подальші плани Товариства -  неможливо, тому з'явилась ініціатива запровадити регулярну рубрику для передач по радіо з тематичним обговоренням червонохрестівської проблематики.

 

За джерелом:

https://suspilne.media/713488-cervonij-hrest-na-rivnensini-aki-naprami-roboti-diut-v-oblasti/_iELDvHoRBVkDqHrPlMt2E

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 84 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 09:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024